Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVORIO TRUMPU

Rohani: 'Nuklearni sporazum je čvršći nego to ovaj čovjek misli'

Ispred Bijele kuće
Foto: Reuters/PIXSELL
13.10.2017.
u 23:33

Rohani je u petak navečer telefonski razgovarao s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom koji mu je potvrdio da Pariz ostaje posvećen provedbi sporazuma

Iranski predsjednik Hasan Rohani rekao je u petak da je nuklearni sporazum šest velikih sila sklopljen s Iranom 2015. čvršći nego li misli američki predsjednik.

"Nuklearni sporazum je čvršći nego to ovaj čovjek misli", rekao je Rohani u govoru na državnoj televiziji, reagirajući na govor Donalda Trumpa u kojemu je američki predsjednik rekao da neće potvrditi da se Teheran drži sporazuma.

Trump smatra da sporazum nije u najboljem interesu SAD-a.

SAD međutim ostaje u tom međunarodnom sporazumu ali će Trump tražiti da se riješe "pukotine" u tom dogovoru postignutom 2015.

Ispred Bijele kuće
1/9

"Sada želi izmijeniti nuklearni sporazum zajedno s Kongresom. Ali to se neće dogoditi", rekao je Rohani, ocijenivši da je Washington usamljen u svojoj zavjeri protiv iranskog naroda.

"Trump govori o nuklearnom oružju, iako je SAD jedina zemlja koja je to oružje koristila", rekao je. Trumpov govor u Bijeloj kući ocijenio je punim "uvreda i lažnih optužbi".

Rohani je u petak navečer telefonski razgovarao s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom koji mu je potvrdio da Pariz ostaje posvećen provedbi sporazuma.

Dvojica su čelnika razgovarala i o mogućem posjetu Macrona Iranu, objavila je Elizejska palača.

Francuska je ranije u zajedničkoj izjavi s Velikom Britanijom i Njemačkom upozorila Washington da ne poduzima mjere koje bi naštetile sporazumu, poput ponovnog uvođenja sankcija.

Komentara 3

GV
golub Vaso
07:11 14.10.2017.

Trump Saudi I sathanjahu, lijepo društvo

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
06:42 14.10.2017.

A saudijski kralj I Nataniahu ???Manu vam korumpiranu.

MX
Mister X
13:35 14.10.2017.

Rohani: 'Nuklearni sporazum je čvršći nego to ovaj čovjek misli' Rohani je naivčina teška i to mu je greška. Sutra če ti snimiti ameri rakete i atomsko oružje i otrove u dvorištu ili planini kad ti netko to tamo hitii pa si vriti ............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije