Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABNORMALNI IZNOSI

'Pogodite koliko koštaju ležaljke. Molim?!': TikTokerica otišla na Hvar nakon četiri godine pa je šokirale cijene

Hvar: Hvarske plaže pune su stranih gostiju
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
27.06.2023.
u 14:08

Ovo nije jedini primjer da restorani i kafići nastoje na inovativan način plasirati visoke račune. Imate li sličnih primjera, šaljite nam ih na e-mail dojavi@vecernji.net

Hvar je svakog ljeta popularno odredište stranaca koji uživaju u ponudi koju otok nudi, kao i prekrasnom moru koje ga okružuje. Ipak, ta ponuda postaje sve nedostupnija građanima zbog cijena koje su dramatično porasle, a tome je svjedočila i jedna influencerica.

Naime, Niav već neko vrijeme živi u Hrvatskoj, o čemu snima i videa na svojem profilu. Nedavno je tako ispričala kako se trenutačno nalazi na Hvaru, na kojem je posljednji put bila prije četiri godine. – Naravno, u međuvremenu se Hrvatska prebacila na euro. Pogodite koliko stoji korištenje ležaljke u poznatom beach baru Hula Hula? 40 eura! Po osobi, po krevetu. Molim?! – ispričala je i time pridobila veliku pozornost na TikToku. 

@mylifeincroatia I’m sorry, but whaaaattt?! Hvar is wild🤯 #hvar #hvarisland #hvarcroatia #croatiatravel ♬ original sound - Niav in Croatia ✨

Brojni korisnici komentirali su kako je Hvar postao preskup lokalcima, na što je Niav, inače iz Kalifornije, komentirala koliko je ''inflacija šokantno podignula cijene u posljednjih nekoliko godina''. No, neki se nisu složili.

"Nisu cijene pod utjecajem inflacije. Ljudi su postali pohlepni, apartmani s tri zvjezdice prije su iznosili 30 eura, a sada idu i do 100 eura po noćenju", napisao je jedan korisnik, dok su neki pisali i kako se za 40 eura može kupiti ležaljka u dućanu. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Splićani na rubu živaca: Pijani turisti ukrali kolica i idu bezbrižno kroz raskrižje

Ključne riječi

Komentara 5

FR
FranjoTT
15:00 27.06.2023.

Najisplativiji biznis, kupiš ležaljku za 35 eura i za toliku ju rentaš, isplatiš ju u jednom danu. Naime svi iznajmljivači pod koncesijom grubo krše pravila, ležaljke ne smiju biti postavljene prije nego li se iznajme. Znači unajmiš ležaljku i onda ti osoblje postavi na slobodno mjesto a ne da se cijele plaže zauzmu i da se tjeraju gosti na ručnicima. Naime koncesjiom na pomorsko dobro on ima pravo pružati uslugu najma a ne zauzimati teren koji je i dalje pomorsko dobro i dostupan svima. Jeidno oni koji imaju privatne plaže mogu imati trajno postavljene ležaljke ali ne na pomorskom dobru!

Avatar Besna Mirela
Besna Mirela
14:41 27.06.2023.

kad rastjeraju turiste u Grčku i Tursku, onda će snižavati cijene....ne u slijedećoj sezoni nego vjerojatno već u kolovozu. Jedino što neće biti nikoga da uživa u sniženju

FR
FranjoTT
07:36 28.06.2023.

U Dalmaciji za visoke cijene kaži "Mi imamo brend" da i uskoro ćete zjapiti prazni sa kreditom oko vrata i svi drugi će vam biti krivi! Kuglica sladoleda od 3 eura najbolji je pokazatelj grabežljivosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije