Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podijeljena Hrvatska
Povratak na članak

Bez glasova iz inozemstva, razlika u korist Kolinde Grabar-Kitarović bila 
bi samo 1989 glasova

Slijede oštri sukobi ljevice i desnice sve do izbora za parlament

Komentari 189

DU
Deleted user
08:54 12.01.2015.

Kao osvjedočenom humanistu jako mi je žao što je četvero HNS-ovih ministarskih lumena "popušilo" po 30.000 kuna doniravši ih za Josipovićevu kampanju. Zbog toga je valjda Pusić dr. Veki sinoć i bila onako jarosna, samo što nije pregrizla samu sebe. Tja, kaj se more, ona je "popušila" najviše, i to ne samo spomenutu lovu nego i položaj samozvane ministrice spoljnih poslova tzv. regiona. Sad kad više nema Josipović dr. Iveka na vlasti, ni njoj ni njezinoj imenjakini Teršelički, a ni drugim protuhrvatskim udrugarima ne piše se najbolje. Napokon. Ima Boga.

VL
Avatar abakus
abakus
08:46 12.01.2015.

Ne mogu shvatiti tko je glasovao za Josipovića. Pa taj čovjek je pet godina vrtio palčevima i ugodno živio na naš račun, a Hrvatsku je ocrnjivao gdje god je mogao. Bilo je upravo gadljivo gledati kako se najednom, nakon pet godina ljenčarenja, u posljednjih mjesec dana rastrčao posvuda i kao "on nešto radi". Gdje je bio pet godina? Tvrdio je da nije mogao ništa učiniti, da nema ovlasti, a onda sam sebi skočio u usta obećanjima u predizbornoj kampanji kako će on ovo i ono. Ako je obećavao da će nešto učiniti u novom mandatu, pa zašto to nije učinio već u prošlom, jer očigledno jest mogao nešto učiniti....? Grabar Kitarević sada je predsjednica i nadam se da će se sada KONAČNO kriminalna hobotnica oko Kamenskog, Zamporiuma i štedionice Zlatica te koječega drugog u što je Josipović do grla umiješan početi raspetljavati.

VL
NE
Neonacionalist
08:58 12.01.2015.

Prvo sasvim je jasno da bi Kolinda pobjedila i da nije bilo nijednog glasa iz BIH iako bi razlika onda bila još manja , da je pobjedila i sa samo jednim jedinim glasom razlike, to je pobjeda i dokazuje kakoo je zaista svaki glas važan , ali smeta mi kad se BIH naziva inozemstvom . ja nisam i nikad ne bih mogao nazivati BIH inozemstvom jer to označava nešto tuđe i strano a BIH je samo druga država i tamo je hrvatski narod konstitutivan što znači da je BIH između ostalog i država hrvatskog naroda , odnosno i druga hrvatska država .

VL
Avatar TvojUjko
TvojUjko
09:00 12.01.2015.

Hrvati su nacionalno ponosan narod koliko god bijedno živjeli i željeli su povratak onoga što ih je držalo i s čime smo se ponosili vjekovima, dosta je više regionalizacije!

VL
DU
Deleted user
09:03 12.01.2015.

Znate "dragi" večernjakvci - razumljivo je da to iscrpno "analizirate" izborne rezultate. Žao mi je što se niti jednom jedinom riječju do sada niste osvrnuli na sirovu, golu i bijesnu mržnju koju s televizijskih ekrana sukljali milanović i njegoma kompanija. Strašno i prestrašno za civilizirani svijet. Manje strašno, očevidno za onaj dio svijeta - koji nema potrebu takvo zlo osuditi. To upravo i predstavlja razliku između njih i civiliziranog svijeta.

VL
SI
SinjeMore
08:58 12.01.2015.

Predlazem Kolindi da posalje Vesnu i jednu i drugu u Regiju i da tamo traze nestale dok svi ne budu na broju

VL
CV
cvitan
09:09 12.01.2015.

Kplinda je pobijedila za 1989 glasova u Hrvatskoj bez dijaspore. Inicijativa UIO nije sakupila dovoljno potpisa jer je Peđa zbrajao i Hrvatske državljane u dijaspori. Znači kad vlasti odgovara onda su dobri a kad ne onda ih treba brisat iz državljanstva. Dajte se odlučite.

VL
AZ
antonio_zg
09:09 12.01.2015.

Meni je super i naslov. Ako cemo gledati sustinski: koja je razlika izmedju Hrvata u BiH koji ceka u mostaru sat vremena da glasa i nekoga tko je autobusom dosao iz Sida, Palanke ili Novog sada da zaokruzi svog kandidat?Nikakva . Samo sto se x tisuca takvih i ne spominje; a zna se za koga su oni glasali. Ako cemo formalizirati onda su svi hrvatski građani s pravom glasa jednaki; bili oni građani s adresom u Grudama (BiH), bilo građani s adresom u Mirkovcima ( RH), a da su u zadnjih 19 godina usli u Hrvatsku preko Bajakova samo da bi pokupili sto Hrvartska ima donirati na njihov racun ili zaokruziti listic na izborima ( na nekim izborima i 2x, s obzirom na sustav parlamentarnih izbora). Tek kad se iz popisa izbace svi oni koji imaju lazne prijave u Hrvatskoj, a desetljecima zive negdje drugdje onda se moze pricati o smislenosti da 'drugi' odredjuju rezultate nasih izbora. Ako se uspjesno skresalo tisuce lazno prijvaljenih biraca po Imotskom, Vrgorcu, Metkoviću i drugdje, onda nema razloga da se tako nesto ne napravi i u Dalju, Borovu, Vukovaru ili u drugim mjestima Istocne Slavonije. U medjuvremenu; SVI hrvatski DRŽAVLJANI jednako imaju pravo odluciti o svim stvarima koje se ticu RH.

VL
DU
Deleted user
08:59 12.01.2015.

Koliko god sam sretan sto je Kolinda pobijedila i time zabila jos jedan cavao u lijes ovih nesposobnih lopova, toliko sam zalostan da je ca, 1/3 hrvatskog birackog tijela dala svoj glas Josipovicu (ako racunamo na 3,6 mil. hrvatskih drzavljana sa pravom glasa). Sto jos moramo proci dok ce i njima doci iz velepostovane u glavu sto ovi rade sa nama, kako mrze ovu zemlju i stalno gledaju prema Beogradu i "regionu"? Koliko jos jada i bijede moramo pretpjeti prije no sto nam krene bolje? Zar tih 1 i nesto milijuna nisu vidjeli sve njegove afere, zar se nitko od njih nije pitao odakle mu ti silni milijuni dok mu narod kopa po kontejnerima? Nadam se da ce i oni progledati za slijedecih parmalentarnih izbora!

VL
GO
Gomila
08:54 12.01.2015.

Tecu suze radosti Kolinda pametno

VL
SI
SinjeMore
08:57 12.01.2015.

Konacno disemo kao Hrvati . Ljudska prava ce se sada primjenjivati i na Hrvate.

VL
Avatar kravata
kravata
09:12 12.01.2015.

Knap ali pobjeda kako se okreneš uvijek je rit pozadi. Tijesna pobjeda govori da smo jako podijeljeni da imamo dva kandidata jedan očekuje pobjedu sa nacionalnim manjinama a drugi sa dijasporom. Te dvije skupine bi trebale bit štićene zakonom a ne da se sa njima manipulari koji će predsjednik bit za njih bit bolji i da njihova manjina odlučuje predsjenika u državi koja ima preko 90 % Hrvata koji su podijeljeni na dvije velike grupe mržnje, umjesto da većinski odlučujemo o boljitku svih građana hrvatske.

VL
BO
borac2525
09:01 12.01.2015.

Hrvati su izabrali predsjednicu!

VL
Avatar ante_djakovo
ante_djakovo
09:19 12.01.2015.

Bohutinski i ostale "perjanice" se bave matematikom kako bi umanjili pobjedu gdje. Kolinde,ali ni rijeci o tomu kako je partija,prakticki,onemogucila dijaspori da masovnije izadje na izbore jer se moglo glasovati samo u diplomatsko-konzularnim predstavnistvima.Znamo i zasto,hrvatska dijaspora ne voli komuniste i zato ih treba udaljiti od izbora,ali svejedno,odlucio je hrvatski narod u Domovini,iako je lijeva ,medijska falanga listom navijala za svog pulena Josipovica.VL se samo,na zalost,uklopio u tu necasnu rabotu!

VL
AP
apolon
09:10 12.01.2015.

Poštovani novinari V.L. za vašu osobnu statistiku.... K.G.K pobijedila je sa 1,5% razlike dr.Ivu, što je više od 1,24 % pobjede dr.Ive u prvome krugu!!!!!!!!!!!!!!!!!!vome krugu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VL
CR
crocro
09:27 12.01.2015.

I 1989 glasova bi bilo dosta za pobjedu. 50 % + 1 glas je čista pobjeda, a Kolinda je imala zalihe još 1988 puta više. Naravno bez glasača iz BiH. Ali hvala svim Hrvatima gdje god bili na glasovima.

VL
DU
Deleted user
09:48 12.01.2015.

" Zanimljivo je da je Kolinda dobila 55 posto glasova i u Josipovićevoj Baškoj Vodi." Pa valjda njegovi najbolje znaju.

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
09:42 12.01.2015.

Podsjetimo se nakratko. Ivo Josipović je cijeli svoj mandat provodio britansku i velikosrpsku strategiju koja je krivotvorinama pokušala pretvoriti agresiju Srbije, Crne Gore i JNA na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu u navodni građanski rat s podijeljenom odgovornošću i krivnjom. U skupštini Bosne i Hercegovine lažno je optužio hrvatsku politiku 90-tih godina za rat u Bosni i Hercegovini. U Izraelskom Knessetu optužio je hrvate da su ustaške zmije. Pokušavao je povući Hrvatsku tužbu za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde. Politički je pokrovitelj pete haaške kolone s Vesnom Teršelić i Zoranom Pusićem. Tražio je od Ustavnog suda Republike Hrvatske ocjenu ustavnosti "Zakona o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije" tražeći da vojni sudovi JNA i dalje sude i presuđuju hrvatskim braniteljima. Sprječavao je istraživanje i osude komunističkih zločina veličajući crvenu petokraku kao simbol pravde i slobode. Sudjelovao je u pokušaju sprječavanje neizručivanja optuženih UDBA-ša Njemačkoj. Tvrdio je da je Hrvatsku stvorio Tito i komunisti, a da su je hrvatski branitelji samo još jedanput obranili. U uredu Predsjednika savjetnici su mu bili neskriveni protivnici hrvatske državnosti. Ovo je toliko odvratno i bolesno da je tako mali postotak na kraju. Doista mi nije jasno što u glavi treba imati netko tko može otići na biralište i nakon svega što je Josipović napravio zaokružiti njega. On će uskoro završiti na sudu, a vidjet ćemo što će dalje biti s njim. Gledajući po ovim rezultatima, da je danas referendum za nezavisnost nema šanse da bi stvorili državu niti se obranili u ratu. Ne mogu razumjeti kako može biti toliko ljudi koji ga podržavaju u otvorenom preziru prema državi.

VL
RA
rakikaki
09:42 12.01.2015.

Onaj Matic bi ukinio pravo glasa jednom dijelu hrvata. Ako je to demokracija za koju si se borio onda si trebao biti na suprotnoj strani!

VL
DU
Deleted user
09:30 12.01.2015.

Ocito je nekima tesko podnijeti pobjedu KGK na izborima pa se analizira broj glasova, njihova struktura, stupanj obrazovanja glasaca, u prvom krugu cak i metereoloski uvjeti. Cinjenica je da je josipovic dobio preveliki broj glasova za necinjenje i " regionalizaciju " Hrvatske sto nas je kostalo duboke podijeljenosti iza , makar prividnog, jedinstva koje nam je ostavio nezamjenljivi Tudjman. Od KGK se ocekuje ponovno ujedinjenje naroda koji zahvaljujuci podijeljenosti nije imao svoju drzavu gotovo tisucu godina, a na cemu su zadnjih godina i vise od desetljeca radili i mesic i josipovic pokusavsi rastociti hrvatsku samostalnost. Hvala Bogu, hrvatskim domoljubima i braniteljima sto u tomu nisu uspjeli.

VL
« 1 2 3 4 5 6 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.