Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pet dana u RH

Tijelo svetog Leopoda Mandića ponovno dolazi u Hrvatsku

Foto: Robert Anić/Pixsell
13.09.2017.
u 07:00

Fra Jure Šarčević uvjeren je da će odaziv biti velik, kao što je bio i u Zagrebu, jer južnoj Hrvatskoj ima puno štovatelja sv. Leopolda

Tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića u četvrtak ponovno dolazi u Hrvatsku.

Prvo će pohoditi Zadar u 14 sati, gdje će biti svečani doček i misa koju će predvoditi zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a potom će 15. rujna tijelo nakon mise nastaviti hodočašće prema Herceg Novom, gdje će također biti svečani doček, kako je najavio provincijal hrvatskih kapucina fra Jure Šarčević.

– Planirali smo da tijelo dođe u Kotor, no zbog raznih okolnosti biskup je zaključio da je možda najbolje da sve bude u Herceg Novom, što je i organizacijski lakše nego da je na dva mjesta. Idući dan, 16. rujna, tijelo će biti ispraćeno za Dubrovnik, gdje će u 20 sati stići u Svetište Gospe od milosrđa koje vode kapucini. Tu će se uključiti dubrovački biskup Mate Uzinić i također će biti organiziran svečani doček, misa i bdijenje – rekao je Šarčević, dodajući kako 17. rujna tijelo ide u Split.

Uvjeren da će odaziv biti velik, kao što je bio i u Zagrebu, jer znam da u južnoj Hrvatskoj ima puno štovatelja sv. Leopolda.
Peti dan hodočašća, 18. rujna, tijelo će biti dočekano u Rijeci, a posljednjeg dana hodočašća, 19. rujna, ispraćeno za Padovu – kaže Šarčević.

Komentara 45

TA
tariq
08:53 13.09.2017.

Vozanje mrtvog tijela je daleko korisnije nego reforma školstva. Treba u školama još pojačati vjeronauk, ispirati mozak mladim naraštajima kako bi lopovi mogli vječno držati u pokornosti hrvatski puk....

ZM
zmijoljubaccc
08:26 13.09.2017.

Pa jel njemu nisu rekli: Počivaj u miru Božjem? A di mu je mir? Eeeeej.... probudite se, idološtovatelji. Nakaradno.

MA
Machak
07:56 13.09.2017.

Što ga ne puste da počiva u miru....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije