Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer objavio

Orešković: Imamo ministra branitelja. To je general Tomo Medved

Tihomir Orešković i Tomo Medved
Foto: Vlada RH
1/2
15.03.2016.
u 16:21

Medved je rekao da je cijeli život posvetio domovini

– Imamo ministra branitelja. To je general Tomo Medved – rekao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković na zajedničkoj presici u Banskim dvorima.

Imenovanje još mora biti potvrđeno u Saboru.

– Čast mi je da imamo branitelja ovakvog kalibra u kabinetu. Bit ćemo partneri – dodao je.

– Čestitam i dobro došli u tim – rekao je Orešković Medvedu prije nego što mu je predao riječ.

Medved je rekao da je cijeli život posvetio domovini. Najavio je donošenje jedinstvenog Zakona o braniteljima. Dodao je da je posebno važno i od životnog značaja za branitelje očuvanje i zaštita zdravlja te da će predložiti donošenje nacionalne strategije za zaštitu i očuvanje zdravlja hrvatskih branitelja.

– Sve iskustvo koje sam stekao usmjerit ću u rad Ministarstva hrvatskih branitelja kako bismo otvorili novo poglavlje u radu Ministarstva. Za početak, nužno je formiranje snažnog tima, postavljanje organizacije rada Ministarstva tako da može odgovoriti svim izazovima. Osnovno je poslati poruku braniteljima, stradalnicima Domovinskog rata, poruku poštovanja, sigurnosti, da njihov doprinos i žrtva u ratu nisu zaboravljeni i da će im Ministarstvo biti dostupno, da će imati u Ministarstvu sugovornika, da će kroz organizaciju rada Ministarstva moći sudjelovati u kreiranju politike vođenja i upravljanja tim Ministarstvom – rekao je Medved.

 

Orešković je rekao da Medved ima stopostotnu podršku Vlade. Rekao je da je možda bio malo spor u izboru, ali da se imao prilike upoznati s kandidatima te da su izabrali najkvalitetniju osobu, odbacivši tvrdnju da je Medved izabran samo zato što je HDZ-ovac.

– Uvjeren sam da ćemo zajedno moći početi rješavati probleme – rekao je Orešković.

Govoreći o proračunu, Medved je rekao da treba napraviti analizu po stavkama i onda vidjeti hoće li se negdje pokazati potreba za dodatnim sredstvima.

– Ali o tome je ovog trenutka prerano govoriti – rekao je Medved.

Medved se poslijepodne u Vladi prije presice sastao s premijerom, a na pitanje je li sudjelovao u braniteljskim prosvjedima na Markovu trgu, odgovorio je da jest.

– Jesam. Ako se sjećate, jedan se penjao na krv, a ja sam bio onaj koji ga je skidao – spomenuo je Medved.

>> Novi kandidat HDZ-a za ministra branitelja je ratni zapovjednik Tigrova Tomo Medved?

Komentara 220

ŠN
šnicla
15:54 15.03.2016.

Bilo bi i vrime.

Avatar matica_
matica_
15:50 15.03.2016.

Cekamo!!!!

Avatar Halidumjestohalida
Halidumjestohalida
16:27 15.03.2016.

Za Hrvatsku kao Tigar! Cestitke generalu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije