Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA JELAČIĆEVU TRGU

Thompsonov koncert na prosvjedu protiv ćirilice u Zagrebu

marko perković thompson
Tino Jurić/PIXSELL
04.04.2013.
u 12:13

Predloženo je da se cijelo područje grada Vukovara proglasi područjem od posebnog pijeteta

– Učinili smo do sada sve što je bilo u našoj moći da nas Vlada RH sasluša i uvaži naše zahtjeve, ali za sada bez rezultata. Radi toga preostaje nam samo još da svoje zahtjeve iskazujemo na mirnim prosvjedima kakav je bio onaj u Vukovaru i kakav će biti ovaj u nedjelju u Zagrebu. Ako nas Vlada RH ni poslije zagrebačkog prosvjeda ne sasluša i ne uvaži naše zahtjeve, više nećemo organizirati nove prosvjede. Vratit ćemo se u Vukovar i čekati njih da dođu u Vukovar i pokušaju staviti dvojezične ploče, a tada ćemo vidjeti što će biti – rekao je Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, najavljujući nedjeljni prosvjed u Zagrebu.

Prosvjed će biti održan na Trgu bana Josipa Jelačića s početkom u 12.05 sati. Govoreći o programu prosvjeda, predstavnici Stožera kažu da će on biti kraći nego vukovarski, kao i da će ponovno biti iščitani zahtjevi i proglas koji će ovaj put biti mnogo oštriji nego oni koji su izrečeni u Vukovaru. Najavljen je i nastup Marka Perkovića Thompsona.

– Za prosvjed u Vukovaru možemo samo reći da je bio generalna proba za Zagreb u kojem ćemo imati premijeru. I ovim putem pozivamo sve stradalnike, branitelje, domoljube i Hrvate da dođu i pomognu nam da ostvarimo svoje zahtjeve – rekao je Josić koji nije želio otkrivati detalje i što će se u zahtjevima i proglasu tražiti.

Rekao je samo da će imati mnogo toga za poručiti Vladi RH i premijeru te da će se osvrnuti i na sve dosadašnje izjave ministara koje su izazivale žestoke reakcije. Podsjetili su još jednom na sve pravne pokušaje koje su poduzeli, a koji su za sada ostali bez ikakvog odgovora. Predloženo je i da se cijelo područje grada Vukovara proglasi područjem od posebnog pijeteta zbog svih ratnih stradanja čime bi bilo onemogućeno uvođenje dvojezičnosti u grad.

Glasnogovornik Stožera Zdravko Komšić istaknuo je, pozivajući građane da se u što većem broju okupe na Trgu bana Josipa Jelačića, da se bitka za Vukovar i danas vodi, ali ovaj put drukčijim sredstvima. U Stožeru očekuju da će im se u nedjelju pridružiti velik broj građana iz svih dijelova Hrvatske. Rečeno je da iz Vukovara kreće vlak s oko tisuću prosvjednika te da će im se u Zagrebu pridružiti i mnogi koji dolaze autobusima kao i osobnim vozilima.

>> Stožer za obranu Vukovara traži ostavku N. Stazića zbog šovinizma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije