Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncert

Thompson u Vukovaru: Ovdje uvijek vlada zajedništvo i to se osjeti

thompson
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/11
29.12.2013.
u 23:30

U Vukovaru uvijek vlada zajedništvo i ono se uvijek osjeti. Daj nam Bože takvoga zajedništva svuda u Hrvatskoj, kazao je Thompson publici.

Posljednji svoj ovogodišnji koncert Marko Perković Thompson održao je večeras u sportskoj dvorani u Vukovaru koja je bila puna, ali ne i krcata kao na prethodna dva koncerta održana prethodnih godina u istoj toj dvorani.

– Lijepo je opet biti ovdje. Božić, kraj godine i koncert u Vukovaru, rekao je Thompson na početku koncerta obraćajući se publici.

Poseban pozdrav uputio je Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara s čijim predstavnicima se prije početka koncerta i sastao, a koji su i nazočili koncertu. Pjesmu 'Nema predaje' rekao je da je napisao u vrijeme nastajanja Stožera i da ju je posvetio upravo okupljenima u njemu. Thomspon je svoju podršku iskazao i pjevajući u majici sa logom Stožera.

– U Vukovaru uvijek vlada zajedništvo i ono se uvijek osjeti. Daj nam Bože takvoga zajedništva svuda u Hrvatskoj. Koliko god to nekima smetalo čuvajmo to što smo krvlju stekli. Vukovar je posljednja crta obrane koja se ne može prijeći. Ne dižemo mi nikakve bune. Želimo samo živjeti u slobodnoj Hrvatskoj, rekao je Thompson što je kod okupljenih izazvalo prolom oduševljenja.

Koncert je obilježilo i iznimno jako policijsko osiguranje. Oko sportske dvorane, ali i po cijelom gradu, bile su vidljive brojne policijske patrole. U samoj dvorani bilo je više policajaca u odorama, onih u civilu ali i interventnih postrojbi. Prema neslužbenim policijskim informacijama koncert je prošao mirno uz neke manje probleme oko dvorane od strane pojedinaca koji su brzo riješeni.

Pri ulazu svi su posjetitelji koncerta pregledavani. Naime, u dvoranu nije mogla biti unesena niti jedna hrvatska zastava osim onih službenih RH. Sve one koji su pokušavali unijeti drugačije zastave zaštitari i policija su vraćali nazad.

Tijekom koncerta publika je gromoglasno pjevala sve Thompsonove pjesme. Uz povike Vukovar, Vukovar, pjesme Zovi, samo zovi nekoliko puta su se u pauzama pjesama čuli i uzvici Za dom – spremni.

Komentara 48

AS
asi2013
09:35 30.12.2013.

Kako samo novinar nije zaboravio reći da dvorana nije bila krcata! Precizan kao sat.

Avatar @veNLO
@veNLO
09:19 30.12.2013.

Umjesto novinarskog izvještaja o koncertu, u kojem bi, između ostaloga, navodio detalje o snazi razglasa, sceni...dobili smo špijunski izvještaj o pretresima. Novinari umjesto svog posla rade tuđi. Piromani. Koji izvještavaju potom o požaru.

AD
adolf
09:11 30.12.2013.

Vrlo zanimljivo i intersantno koliko nekima ne pase marko perkovic. Ali cinjenica je da je on vec dugo vremena najbolji i najpopularniji hrvatski pjevac. Vecini njegovih kriticara smeta izkljucivo samo jedno a to je sto on pjeva o hrvatskoj i hrvatskom narodu prozet velikom ljubavi prema svom domu i to drugove jako smeta pa baljezgaju o tobosnjim utajom poreza i tsl. Protiv tompsona mogu biti samo srbi i domace izdajice a velika vecina hrvata ga smatra i dozivljava pozitivno. Zivio ti nama Marko a ovi bijednici i zavidnici nek se i dalje jedu zatrovani mrznjom prema hrvatskoj i hrvatskoj samostalnosti. ZDS!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije