Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Kninu
Povratak na članak

Thompson sinoć zaradio policijsku prijavu zbog stihova 'za dom spremni'

'Koliko je nama poznato ne postoji tiho pjevanje, a isto tako znamo da ta pjesma nije zabranjena', objavljeno je na Thompsonovom Facebook profilu

Komentari 292

MI
Miilekubura
09:13 06.08.2016.

Za dom spremni, pozdrav je Hrvara, pozdrav Hrvata u borbi protiv svih fašista a posljednju antifašističku borbu Hrvati su vodili protiv srpskih fašista i srpskog fašizma i porazili ih uz pozdrav ZA DOM SPREMNI!!!

VL
DO
dobarsavjet
09:00 06.08.2016.

Vi se ne razumijete u umjetničku slobodu i izričaj, to je dio pjesme. Po tome bi trebali zabraniti sve ratne filmove gdje se pozdravlja sa nacističkim i komunističkim pozdravom.

VL
DR
draxy
09:02 06.08.2016.

Ovo je velika blamaža zastavnikove policije.Očekujemo prijave i protiv glumaca koji nose ustaške uniforme.

VL
DU
Deleted user
09:02 06.08.2016.

Nema veće nepravde od selektivnog provođenja zakona odnosno gledajte dva nedavna slučaja... Prvo su prepjevali himnu RH (Lijepa naša haubico itd.) u glasilu srpske manjine - policija nije mrdnula prstom, još stoji crno na bijelom. Onda imate na Ultra u Splitu djevojku koja vitla zastavom gdje su preuređeni donji grb u grafizirani brand Ultra festivala, a ostavljeni manji grbovi u kruni. I to je prekršaj po zakonu - policija nije trepnula na tu scenu... Ali kad je u pitanju neki domoljubni naboj, odmah se vadi notes i piše prijava!

VL
UM
umicevicdenis
09:09 06.08.2016.

Treba referendumom pokazat da pjesma "Lijepa li si" i pozdrav "Za dom spremni" nisu ni rasistički ni fašistički pa oko toga ne bi bilo ovoliko bure oko Oluje.

VL
UM
umicevicdenis
09:07 06.08.2016.

Četnici stoje iza ovih prijava.

VL
DU
Deleted user
09:11 06.08.2016.

Krasno je jucer bilo citati kmečanje sa naslovnice srpskih medija u Hr i Srbiji poput Novosti ,Indexa ,jutarnjeg ,Blica ,tportala ,telegrama ,telegrafa ,neta.kurira ,rtla ,n1 i sličnih medija Save Strpca i vojvode Nikolica

VL
Avatar utunelu
utunelu
09:11 06.08.2016.

Policija ne provodi zakon mup djeluje u ovom slucaju po naredbi sdp i srpski indtitucija u mupu!sto je s kaznenim prijavama za isticanje komunistickih simbola petokraka u Srbu??za to kazneno djelo ocito mup ne zna??nikad nisu procitali zakon o zabrani isticanja simbola isticanja totalitarnog rezima?sta upoce taj mup radi nista po zagrebu se setaju muhadzedini a oni pisu prijavu protiv pjevaca!!dragi cetnici i glasacai sdp vama ocito oluja i tezak poraz koji ste dozivjeli ne znaci nista po svemu sudeci vi bi opet pa moze nikakav problem

VL
NE
Neonacionalist
09:15 06.08.2016.

Ja još odavno imam jednu crnu majicu sa velikim grbom HOS-a na kojoj piše Za Dom spremni , nisam je dugo nosio ali me zanima ako je obučem i javno prošetam je li mogu zaraditi prekršajnu prijavu ili samo akoo glasno vičem taj pozdrav , je li mi može netko kazati kako stvari danas stoje po tom pitanju .

VL
TR
TrvtkoKomadina01
09:57 06.08.2016.

Thompsonov nastup bi je melem na ranu svih onih koji su zbog svog iskrnog domoljublja ginuli i bili mučeni na Golom otoku i ostalim lomunističkim logorima i kazamatama, a komunističkoj zločinačkoj bagri je vadio mast. Možemo samo zamisliti koliko patijske gamadi imalo je noćne more i probavne smetnje.

VL
HA
hajduk1966
09:07 06.08.2016.

Thompson za mandatara

VL
Avatar smile
smile
09:08 06.08.2016.

Ocekujemo lustraciju i uhićenja u krvnikovom rodnom selu Kumrovcu..ZDS.

VL
Avatar H/S/P
H/S/P
09:32 06.08.2016.

Oreškovič odmah ostavka,nisi reagirao u Srbu na fašističkim simbolima petokrake i ostalih zločinačkih oznaka.

VL
SA
santos008
09:03 06.08.2016.

Ovaj sto je dao ovu prijavu nije se smio potpisati na ovaj nacin ,ovako se moze potpisati samo ako je otisnuto na prijavi njegovo ime i prezime .Zna li itko od vas tko je ovo potpisao .Naravno da nezna.Ovaj sto je potpisao morao je potpisati citko puno ime i prezime.

VL
Avatar humbaba
humbaba
09:43 06.08.2016.

taj pozdrav bi trebao biti službeni pozdrav u HV-u.Stari hrvatski pozdrav nepravedno sotoniziran od strane šumskih mafijaša. A tako lijep.

VL
SH
shuljic50
09:43 06.08.2016.

Zastavnik se moli nekom drugom BOGU,Za Dom Spremni,je staro Hrvatski pozdrav i takav će i ostat,pa kom milo kom drago..ZA DOM SPREMNI..

VL
Avatar Eddie
Eddie
09:48 06.08.2016.

Kako to da nisu pjesmu ili njezin dio zabranjivali 1991. godine, kada je ista bila budnica hrvatskog naroda u borbi protiv srpskih fašista i petokolonaša?

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
09:58 06.08.2016.

Nego, kad će sdp u zatvor, zbog lex peković, pa čak i zadnjih milanovićevih izjava? Za njega ne smiješ ni pomisliti da je kriminalan, odmah ban..

VL
Avatar utunelu
utunelu
09:23 06.08.2016.

Ja od dolaska srpskog sluge Zorangutane mup ne priznajem!!oni nisu hrv.mup oni su ostatak jugo milicije ciji su unuci odgajani na temeljima one protu hrvatske milicije!!to zvuci apsurdno ali cijeli procetnicki sdp je zakamuflirana cetnicka divizija u hr!!zastupaju kao gradansku opciju a koja je po svemu simbolicno a i operativno procetnicka!!tako je i ovaj nalog zakamufliran u tzv krsenje reda i mira a zapravo je konstatno zaplasivanje hrv naroda sta ce mu se desiti ako bude bio svoj!! Ja odgovorno tvrdim da ce zoran milanovic bit taj fitilj koji ce otvoriti 2 cin narod je bijesan..ovaj narod se skuplja u ovoj zemlji nisu rjesene stvari kako treba..moj iskren savjet sdp i ostalim procetnickim elementima ,niste toliko mocni koliko mislite da jeste nece vam pomoci europa da izgradite u hrv srpsku filijalu preracunali ste se

VL
Avatar Panonicus
Panonicus
09:52 06.08.2016.

Malo o činjenicama. Zahvaljujući nemuštim hrvatskim zakonodavcima, mi i danas ne znamo što je zabranjeno a što ne. Problematiku regulira nekoliko zakona bez jasnih i preciznih odredbi: Zakon o javnim okupljanjima i Zakon o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. Paralelnolno imamo europsku deklaraciju o osudi svih totalitarnih režima. Problem je što komunizam orjunaši uporno skrivaju pod antifašizam, amnestirajući dijabolične komunističke zločine i izbjegavajući osudu istih. Kakvi su to komunistički antifašisti koji su mirno provodili nacističko –komunističku okupaciju Poljske, popola, sporazumom Ribbentrop-Molotov. Kakvi su komunistički antifašisti koji po nacističko-komunističkoj okupaciji Poljske vrše dijaboličnu ,genocidnu egzekuciju 24 000 poljskih istaknutih pojedinaca u Katynskoj šumi? Kakvi su to komunistički antifašisti koji 23.7. potpisuju ugovor s talijanskim fašistima kako bi 27.7.1941. u Srbu zajedno s četničkim fašistima vršili pokolje? Rašomon zar ne? Zastava HOS-a je uredno registrirana s pozdravom „Za dom –spremni“, pri uredu državne uprave. Kao takova je priznata i u svjetskoj veteranskoj organizaciji. Pri registraciji u WWO su mišljenje davali i tkzv. antifašisti i nisu postavili niti jedan prigovor. Rješenje rašomona je jasan i precizan zakon o uporabi totalitarne simbolike, koji će definirati što to jest i koji su simboli zabranjeni. Sve ostalo je politikantstvo.

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.