Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni pozdrav

Thompson na Facebooku obožavatelje pozdravio s 'Za dom spremni'

Marko Perković Thompson
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
20.02.2019.
u 17:54

Pozdravljamo Vas sa starim hrvatskim pozdravom kojeg smo s ponosom koristili u Domovinskom ratu, objavljeno je na službenoj Facebook stranici Marka Perkovića Thompsona

Na službenoj Facebook stranici Marka Perkovića Thompsona objavljena je snimka pjesme 'Bojna Čavoglave', a administratori su obožavatelje, baš kao i pjevač, pozdravili s 'Za dom spremni'.

– Pozdravljamo Vas sa starim hrvatskim pozdravom kojeg smo s ponosom koristili u Domovinskom ratu. ZA DOM SPREMNI! – stoji u objavi.

Foto: Screenshot/reuters

O tome se oglasio i njegov menadžer Denis Pletikosa.

–  Pjesmu 'Bojna Čavoglave' Marko je napisao u Domovinskom ratu. I danas je izvodi. Na društvenim mrežama je objavio stih iz pjesme i sad se opet dižu polemike kako je to ustaški pozdrav. Nije, samo je citirao svoju pjesmu. Nisam znao da je to grijeh – rekao je on za 24 sata.

Inače, objava je došla nekoliko dana nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla kako je bila u zabludi kada je govorila da je 'Za dom spremni' stari hrvatski pozdrav.

– Počinila sam pogrešku kad sam rekla da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav. Učinila sam to jer su mi tada tako rekli neki savjetnici. On nije prihvatljiv – rekla je on u subotu.

Pogledajte video Thompsonovog nastupa na meču Filipa Hrgovića:

Komentara 210

Avatar Reconquista
Reconquista
19:45 20.02.2019.

Ma daj prestanite više. Dosadni ste s tim. Svi Hrvati su bili spremni za dom. Da nisu bili, ne bi nas bilo danas. Nepotrebno potenciranje i dosađivanje s nečim s čim nije potrebno.

DU
Deleted user
18:16 20.02.2019.

Hos je hrvatski ponos, ljevicari dođite pameti Hos je i vasa vojska. Zds je hosov pozdrav kako moj tako i vaš.

DV
Dvogrlo
19:04 20.02.2019.

Gdje je problem???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije