Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

The Economist o Lijepoj našoj: Bolesna Hrvatska. Veliki nered

Ugledni britanski tjednik piše o stanju hrvatske ekonomije u kontekstu nedavnog summita u Dubrovniku, gdje su se okupili predsjednici zemalja regije i njemačka kancelarka Angela Merkel, te zaključuje kako Hrvatska “nije dobro”
25. srpnja 2014. u 16:49 75 komentara 22410 prikaza
The Economist
Foto: The Economist screenshot

Zoran Milanović uživa reputaciju inteligentne osobe, ali ne i vještog političara i komunikatora. Suosjećao je sa žrtvama poplave tako što im je ispričao da je i njemu jednom pukla cijev”, piše britanski tjednik “The Economist” – inače omiljeno štivo premijera Zorana Milanovića – u tekstu pod naslovom: “Bolesna Hrvatska. Veliki nered”.

Pišu o stanju hrvatske ekonomije u kontekstu nedavnog summita u Dubrovniku, gdje su se okupili predsjednici zemalja regije i njemačka kancelarka Angela Merkel, te zaključuju kako Hrvatska “nije dobro”. Navode da je Milanović kao novi premijer u prosincu 2011. obećao bolne ali nužne reforme, no da je do danas malo toga učinjeno. Pišu da Hrvatska nije doživjela uzlet nakon ulaska u EU i zbog neprovođenja reformi.

Economist upozorava kako Milanovićeva vlada, baš kao i sve druge od kraja rata 1995., nije riješila problem glomazne državne administracije i prevelikog broja gradova i općina. Vlada nema volje, pišu, slomiti snažne interesne grupe, poput sindikata, koje se odupiru bilo kakvoj promijeni. Navode nedavni primjer Vladine kapitulacije pred čistačicama koje su trebale biti “outsourcane”.

>>Ovo je 41 projekt koji će nam financirati Bruxelles

>>Novi natječaj za studiju za Pelješki most u ponedjeljak

Mary Donor Pavlović i Milan Pavlović
LJUBAVI BEZ GRANICA
Kako je Milan riskirao život i doveo Mary iz Sierra Leonea u Ljubuški
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
 • Avatar WHAZZUP
  WHAZZUP:

  sad se našem "mesiji" rugaju kroz njemu omiljene novine, iako ekonomiju baš i ne voli?

 • Avatar žič
  žič:

  on,milanović bu rekal ..to je obični spin,zaustavite The economist.

 • Avatar fircik
  fircik:

  Istina.