Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisan koalicijski sporazum

Thaçi zamjenik premijera i šef kosovske diplomacije

Hashim Thaci
Foto: DPA/PIXSELL
08.12.2014.
u 12:05

Sporazumom je dogovoreno da dužnost kosovskog premijera obavlja Isa Mustafa

Vođe Demokratske partije Kosova i Demokratskog saveza Kosova, Hashim Thaçi i Isa Mustafa potpisali su danas u Prištini koalicijski sporazum kojim je utvrđeno da će ove dvije stranke formirati vladu, a sjednica skupštine na kojoj bi vlada trebala biti izabrana, očekuje se u 15 sati, javljaju mediji u Srbiji pozivajući se na prištinske izvore.

Sporazumom je dogovoreno da dužnost kosovskog premijera obavlja Isa Mustafa, Thaçi će biti prvi zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova, a dužnost predsjednika Skupštine Kosova obavljat će Kadri Veselji iz Demokratske partije Kosova.

Predstavnici Srpske liste u skupštini Kosova neće bojkotirati rasprave o transformaciji Snaga sigurnosti Kosova u oružane snage, piše danas prištinski dnevnik Epoka e Re te dodaje kako je vođa Srpske liste Aleksandar Jablanović izjavio za Radio Slobodnu Europu da je "spreman razgovarati i saslušati sve prijedloge".

>> Vučić i Thaci u New Yorku razgovarali o nastavku dijaloga

Komentara 13

MI
Milutin
13:14 08.12.2014.

od kozara i nepismenog balijanta do dr. kvantne fizike za 6 meseci.

KR
krass
17:10 08.12.2014.

Nije mi jasno samo, da li se radujete novo formiranim kosovskim institucijama ili se podsmejavate Srbiji?Cisto da ne dodje do zablude da vas raduje Taci pre ce biti ono drugo :)))

Avatar Radoboj_
Radoboj_
12:29 08.12.2014.

Ovi Kosovari podsjećaju na čelnike Republike Srpske Krajine. Imaju državu fantaziju koja će prije ili poslije nestati s zemljopisne karte. Čim Amerika malo popusti, ode Kosovo na bubanj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije