Naslovnica Vijesti Svijet

Thaci: Razumijem blokirane ulaze u selo to znači da su ratne rane još svježe

'Svi se moramo držati i pokazati minimalnu ljudsku kulturu, ljudsko razumijevanje i komunikaciju", naveo je Thaci
09. rujna 2018. u 13:38 12 komentara 812 prikaza
Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS/PIXSELL

Kosovski predsjednik Hashim Thaci izrazio je u nedjelju razumijevanje za "opravdanu reakciju" veterana Oslobodilačke vojske Kosova protiv posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Dreničkom kraju, te poručio da razumije i razočaranje Srba u selu Banje zbog toga što je Vučić onemogućen u posjetu.

čuju se i rafali Ratni veterani blokirali sve ceste: 'Vučiću, nećeš proći'

"Kao predsjednik Kosova, razumijem reakciju građana Drenice koji su izrazili opravdani revolt protiv posjeta. Ovo pokazuje da su bol i ratne rane još uvijek svježe. Međutim, kad se trudimo oko mira i pomirenja, prosvjedi i blokiranje puteva nam uopće ne pomažu", naveo je Thaci na Facebooku i dodao da stoga razumije i razočaranje stanovnika srpske zajednice u selu Banje zbog toga što je Vučić spriječen u namjeri da ih obiđe.

"Svi se moramo držati i pokazati minimalnu ljudsku kulturu, ljudsko razumijevanje i komunikaciju", naveo je Thaci.

On je istovremeno pozdravio odluku kosovske vlade da otkaže posjet Vučića selu Banje. Thaci se na Facebooku oglasio nakon što je predsjednik Srbije odustao od posjeta Banjama.

Marjan Šarec Davor Ivanković Sporovi s BiH i Srbijom naša su stvar, Sloveniju se to ne tiče

Kosovski premijer Ramush Haradinaj je ranije saopštio da je zbog novih okolnosti i sigurnosti građana i delegacije Srbije kosovska vlada odlučila otkazati Vučićev posjet Dreničkom kraju.

Vučić je svejedno pokušao otići u Banje, no nakon što ga je kosovska policija zaustavila vratio se u Kosovsku Mitrovicu.

>> Pogledajte video i saznajte - Koja se oružja proizvode u Hrvatskoj?

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • Startrack:

  Hrvatskoj naciji nista dobro nece donjet slizavanje sa Albancima.

 • sjs:

  Hrvatska politika prema Kosovu je jasna. Neprijatelj moga neprijatelja, moj je prijatelj. U stvarnosti nama Hrvatima Šipci idu na k... Pa pogledajte kako izgledaju naša primorska mjesta. Šipci su preuzeli kompletno ugostiteljstvo, drže najbolje pozicije, Hrvatima ne daju ni blizu. ... prikaži još! Polako pruzimaju cijelu Hrvatsku.

 • Avatar EUJ
  EUJ:

  Thaci: Razumijem blokirane ulaze u selo to znači da su ratne rane još sveže a kultura domačina na nivoju otomabskog carstva.