Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret

Thaci: Dačić je rođen u Prizrenu, dat ću mu dvojno državljanstvo

'Prime minister-designate Ivica Dacic looks on at the Serbian National assembly building during of a parliament session in Belgrade on July 26, 2012.   AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC'
AFP/PIXSELL
20.10.2012.
u 08:08

Kosovo pripada građanima Kosova, i ni Srbija niti Kosovo nisu vlasništvo Dačića ili Thacija, već pripadaju građanima Kosova - rekao je kosovski premijer

Nakon razgovora u Bruxellesu sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem o nastavku dijaloga uz posredovanje EU, kosovski premijer Hashim Thaci je sinoć za prištinsku televiziju Kohavision izjavio kako se rukovao s Dačićem, javljaju mediji u Srbiji.

- Kako je uobičajeno europskim protokolom, mi smo stisnuli ruke. To nije bio prvi put da su se predstavnici Kosova i Srbije rukovali. To se dogodilo 1998-1999. godine, to se dogodilo u Beču za razgovora o statusu, to se dogodilo i danas - pojasnio je Thaci i potvrdio kako je na opasku premijera Dačića da mu pripada Kosovo koliko i njemu, rekao da Dačić, budući je rođen u Prizrenu, ima pravo na dvojno državljanstvo i on će mu \"to sa zadovoljstvom omogućiti\".

- Kosovo pripada građanima Kosova, i ni Srbija niti Kosovo nisu vlasništvo Dačića ili Thacija, već pripadaju građanima Kosova - rekao je kosovski premijer i dodao kako će strukture Srbije na sjeveru Kosova biti rasformirane \"i na tome ćemo mi, kao i međunarodni posrednici, odlučno inzistirati\".

RTS donosi Thacijevu izjavu kako je \"sastanak s Catherine Ashton i Ivicom Dačićem označio nastavak dijaloga i novo poglavlje u normalizaciji odnosa, a normalizacija se odnosi na dvije suverene države\". (mf VLM)

Komentara 17

Avatar puky
puky
08:42 20.10.2012.

... hi hi hi ... dobro je Albanac zahebao "malog miloševića" ... strava ...

MR
mrkiandjeo
09:54 20.10.2012.

zašto je jako potrebno srpsko priznanje kosova.....primer 1 neki dansu u prištini albanci prodali turskoj firmi "elektrodistribuciju" za smešnih 25 miliona evra...a sami kažu da su uložili oko 200 miliona..bile su albanske demonstracije u prištini... kad srbija prizna kosovo priznaćee se i ti ugovori...do tad su ameri i turci samo formalno vlasnici

CV
crna vrana
08:26 20.10.2012.

Thaci se dosjetio genijalnog rješenja. Svim Srbima koji ne priznaju Kosovo kao novi politički realitet, dati dvojno državljanstvo. Tako će i dalje moći govoriti da je Kosovo njihova država.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije