Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjeverna Koreja:

Testiranje projektila bilo je samo upozorenje SAD-u i Južnoj Koreji

Kim Jong Un u posjeti novoj podmornici
Foto: KCNA/REUTERS/PIXSELL
07.08.2019.
u 07:17

Sjeverna Koreja ispalila je, kako se vjeruje, dvije balističke rakete kratkog dometa u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenu. Projektili su letjeli oko 450 kilometara prije nego su pali u Japansko more

Testiranje projektila koje je Sjeverna Koreja izvela na istočnoj obali u utorak "odgovarajuće je upozorenje" vlastima SAD-a i Južne Koreje, izvijestila je u srijedu službena  sjevernokorejska novinska agencija KCNA.

Sjeverna Koreja ispalila je, kako se vjeruje, dvije balističke rakete kratkog dometa u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenu. Projektili su letjeli oko 450 kilometara prije nego su pali u Japansko more (Istočno more).

To je bilo četvrto lansiranje u manje od dva tjedna. KCNA je citirao sjevernokorejskog vođu Kim Jong Un-a koji je istaknuo  kako je  "spomenuta vojna akcija bila prilika da se pošalje odgovarajuće upozorenje zbog zajedničke vojne vježbe koju provode američke i južnokorejske vlasti".

Glasnogovornica sjevernokorejskog Ministarstva vanjskih poslova ranije je u izjavi za KCNA rekla da su testovi reakcija na trenutne manevre koje izvode oružane snage Sjedinjenih Država i Južne Koreje.

Dolazak američke nuklearne podmornice u južnokorejsku luku prisilio je Sjevernu Koreju na daljnji razvoj programa naoružanja.  "Trikovi" kojima se koriste američke i južnokorejske vlasti kako bi  opravdale  vojnu vježbu nisu mogli  prikriti njihovu agresivnu prirodu, navodi se u priopćenju.

Rezolucije UN-a zabranjuju Sjevernoj Koreji da lansira balističke rakete, bilo one kratkog, srednjeg ili dugog dometa.

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar intimus 500
intimus 500
10:05 07.08.2019.

opet ponestalo sira pa je nervozan :)

ZI
zimerman
04:07 08.08.2019.

Jadnik je ovaj Kim a sa njim i narod Sijeverne Koreje. Njegov dijed, otac i on su uništili milione ljudski života . Južna Koreja je prihvatila kapitalizam i Ameriku kao saveznike dok su oni u Sijevernoj Koreji prihvatili komunizam ....RusijuRusiju i Kinu kao saveznike . Razlike su očigledne , Južna Koreja je jedna od naj veći ekonomski sila u svijetu dok u Sijevernoj Koreji ljudi brutalno gladuju. Džabe im njihovo nuklearno naoružanje ono im samo može donijeti nevolje .

Avatar YJAK_Y
YJAK_Y
08:55 07.08.2019.

"Rezolucije UN-a zabranjuju...". 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije