Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve više učenika u izolaciji

Testiranje djece moglo bi krenuti za desetak dana? Negativni bi ostali u razredu

Šibenik: Nakon paznika nastava u županiji u većini škola odvijat će se regularno po modelu A
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
25.01.2022.
u 21:35

U Hrvatskoj je zaraženo ili u samoizolaciji gotovo 30.000 djece, najviše osnovnoškolaca, a zaraženi su i učitelji

Sve više učenika i razreda je u izolaciji, a nitko nije zadovoljan "C modelom" nastave, onim koji se provodi online. Kako bi se izbjegao, uskoro bi roditelji mogli dobiti brzi test svaki tjedan pa djeca ne bi išla u samoizolaciju.

S testiranjem djece, navodi Dnevnik Nove TV, moglo bi se krenuti za desetak dana, a prema tome bi samo zaražena djeca morala ostati kod kuće. Prije implementacije, potrebno je sve logistički pripremiti i škole opremiti milijunima testova. 

- Da se ti testovi podjele učenicima, njihovim roditeljima. Da ih se primjerice ponedjeljkom, prije nego odu školu, brzoantigenski provjeri njihovo stanje. Oni svi koji bi bili negativni, ne bi automatski išli u samoizolaciju nego bi kao negativni ostali u razredu - pojasnio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

U Hrvatskoj je zaraženo ili u samoizolaciji gotovo 30.000 djece, najviše osnovnoškolaca, a zaraženi su i učitelji. Cijepljeno je više od 60.000 djece, najviše onih od 15 do 19 godina, a najmanje od pet do 11. Prema novim pravilima, u samoizolaciju ne moraju cijepljena djeca, kao ni preboljela i cijepljena jednom dozom, bez obzira na to kad su se cijepili.

- Tu se radi o 30 posto mladih koji je primilo barem jednu dozu cijepljenja, znači da će negdje ova oslobađanja od samoizolacije biti jako važna jer će se nastava moći nastaviti u učionici - kaže zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin.

VIDEO Masovno se kupuju: Nestašica kućnih testova, ljekarne ih prodaju i 150 na dan

Ključne riječi

Komentara 15

HU
Humbleandhonest
22:00 25.01.2022.

Katastrofa.

DI
Didi10
23:46 25.01.2022.

Užas. Ja sam malog testirala kod kuće zbog sumnjivih simptoma i jedva je izdržao ono guranje štapića u nos. I sad da to moram svaki tjedan, bez obzira je li zdrav ili ne, nema šanse

RB
Rastu Brojke
22:30 25.01.2022.

Teror nad djecom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije