Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrila na ultrazvuku

Test je bio pozitivan, ali nije bila trudna. Šokirao ju je pravi razlog

Bol u želucu
Foto: Thinkstock
01.12.2017.
u 12:51

''Osjetila sam olakšanje kada sam vidjela to u WC školjci, znala sam da je sve napokon gotovo'', rekla je Lauren.

Kada je, tada 27-godišnja Lauren Knowles iz Škotske, vidjela da joj je test za trudnoću pozitivan, bila je presretna. 

No, problemi su počeli nakon sedmog tjedna trudnoće kada je prokrvarila. ''Jedan dan otišla sam sa sinom u park i kada sam gurnula ljuljačku, vidjela sam krv posvuda'', rekla je Lauren koja je tada završila u bolnici i doznala šokantnu vijest.

Uopće nije bila trudna, već je imala hidatiformnu molu, vrstu tumora zbog kojeg dolazi do grozdastog zadebljanja posteljice. No, iako joj je kancerogeno tkivo uklonjeno te je prošla i kemoterapiju zbog čega joj je otpala kosa, tumor je nastavio rasti, piše Metro

''Tumor je rastao u mojoj maternici na isti način kako bi rasla i beba, lučili su se isti hormoni pa su testovi za trudnoću uvijek bili pozitivni. Nije bilo šanse da pomislim da imam rak, sve dok nisam prokrvarila i obavila pretrage'', ispričala je Lauren i dodala da je ultrazvuk odmah pokazao da masa u njezinoj maternici nije beba, već rak. pa je dobila kemoterapiju. 

Lauren je nakon tri mjeseca liječenja osjetila grčeve i nagon za tiskanjem pa je, dok je bila na WC-u, ''rodila'' kancerogeno tkivo. ''Tkivo je bilo jednake veličine kao što bi bio fetus u toj dobi, tako da nije bilo lako to izgurati. Osjetila sam olakšanje kada sam vidjela tumor u WC školjci, znala sam da je sve napokon gotovo'', rekla je Lauren i dodala da joj se pojavilo svjetlo na kraju tunela kada je godinu dana kasnije zatrudnjela, jer su je liječnici upozorili da bi nakon svega mogla imati problema s plodnošću. 

Zbog toga Lauren je na početku trudnoće bila u strahu hoće li biti sve u redu. ''Kada smo otišli na ultrazvuk i kada sam vidjela da bebi kuca srce, nisam prestajala plakati jer sam znala da je stvarna'', dodala je. 

Pogledajte i video: Simptomi raka testisa koje muškarci ne bi smjeli ignorirati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije