Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokrenuta istraga

Roditelji šokirani: Tragovi na tijelima djece otkrili što im rade u vrtiću

Zlostavljanje u kineskom vrtiću
Foto: Reuters
1/5
24.11.2017.
u 09:55

Policija je zaplijenila snimke nadzornih kamera, a tri odgajateljice su suspendirane.

Vrtić u Pekingu našao se pod optužbama da djeci daju injekcije i lijekove, što je izazvalo bijes diljem Kine. 

Kompanija koja je vlasnik vrtića uputila je ispriku zbog ''događaja koji je izazvao veliku zabrinutost'', a vlasti provode istragu. 

Najmanje osmero djece dobilo je injekcije s nepoznatim supstancijama, piše BBC

Roditelji su ispričali za lokalne medije da su na tijelima djece otkrili ubode od igle te su objavili i fotografije tih uboda. Rekli su i da se djeci prije spavanja daju tablete ili sirup, a jedan otac otkrio je da mu je dijete reklo da bi svaki dan nakon ručka dobio dvije bijele tablete, nakon čega bi išao na spavanje. 

Prema lokalnim medijima, neki roditelji navode i moguće seksualno zlostavljanje tvrdeći da su im skidali djecu do gola. 

Jučer se nekoliko roditelja okupilo pred vrtićem i prosvjedovalo, kažu da sumnjaju da odgajatelji koriste igle kako bi disciplinirali djecu. ''One koji bi bili neposlušni tjerali bi da stoje goli ili bi ih zaključali u mračnu sobu'', rekao je jedan roditelj. 

Policija je zaplijenila snimke nadzornih kamera, a tri odgajateljice su suspendirane. 

Komentara 1

MI
miso
10:57 24.11.2017.

Ne treba se čuditi. U Hrvatskoj injekcije u jednoj bolnici daju i ljudima bez njihovog pristanka i bez upozorenja što je u njima, npr. Haldol depo, pa kad im se pacijenti ubijaju onda se liječnici kao čude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije