Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smiljan

Teslin centar danas je zatvoren, ravnateljica nam je otkrila razlog

smiljan
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
21.07.2021.
u 14:18

Kako nam je kazala Tatjana Kolak, ravnateljica Muzeja Like iz Gospića čiji je dio i Teslin memorijalni centar, nestanak struje nije razlog privremenog zatvaranja.

Na internetskim stranicama Memorijalnog centara "Nikola Tesla" koji se nalazi u Smiljanu, rodnom mjestu velikog znanstvenika, u utorak je objavljena obavijest kako će centar danas biti zatvoren za posjetitelje zbog tehničkih razloga. Neki mediji ubrzo su objavili informaciju kako su spomenuti tehnički razlozi zapravo nestanak struje te da je zbog toga Centar zatvoren.

No, kako nam je kazala Tatjana Kolak, ravnateljica Muzeja Like iz Gospića čiji je dio i Teslin memorijalni centar, nestanak struje nije razlog privremenog zatvaranja.

- Nema nikakvih tehničkih problema, niti teškoća sa strujom. I to nisu razlozi zbog kojih centar danas ne radi. Riječ je tek o tehničkom razlogu, a to je da imamo svečanu sjednicu u povodu grada Gospića te smo zbog toga morali zatvoriti centar. Jer zbog toga nismo u mogućnosti posjetiteljima prodati ulaznicu i omogućiti im nesmetan posjet sadržaju centra. Dakle, svi drugi navedeni razlozi su neistina, ne znam otkud su se pojavile te glasine - naglasila je ravnateljica.

Kazali smo joj da bi netko mogao postaviti pitanje je li se svečana sjednica mogla održati i negdje drugdje.

- Na to i mi možemo uzvratiti protupitanjem - možemo li mi kao stanovnici ovog kraja uživati u našem Nikoli Tesli ili je on samo za posjetitelje? Isto tako, smeta nam što se nerijetko govori u negativnom kontekstu. Govore 'digli su spomenik pa ga vraćaju' pa 'nitko nije sve donedavno brinuo o Smiljanu' - a sve to nije točno. No, mi nećemo odustati skrbiti o rodnom mjestu Nikole Tesle jer to činimo od 1956. godine - kaže Kolak i dodaje:

- Isto tako, ako nestane struje ili internetske veze uvijek nas pitaju zašto je tomu tako. A ne pitaju one koje bi trebali, a to su HEP ili mobilni operater.

Upitali smo i kakva je situacija s posjetom Teslinom centru u ove ljetne i pandemijske dane.

- Jako smo zadovoljni. Čak smo i prošle godine u srpnju i kolovozu bili na 70 posto posjeta u odnosu na 2019. godinu. Uglavnom je riječ o individualnim i obiteljskim posjetima, no nedostaju nam grupne posjete i školske ekskurzije kojih nema zbog epidemije - zaključila je ravnateljica Kolak.

Video - Svečanost povodom vraćanja kipa Nikole Tesle na novouređeni trg u Gospiću

Komentara 13

PE
Perunivic
14:54 21.07.2021.

Slava onome koji je zaduzio citavo covjecanstvo, slava ti Nikola , slava ti vjecna .

Avatar Durdubak
Durdubak
15:30 21.07.2021.

Jos ga niste srusili..?

Avatar DIXI
DIXI
19:55 22.07.2021.

Lol. Nestalo struje u Teslinom muzeju. 🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije