Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća u lici

Pirotehničar životno ugrožen. Strojem je povukao poteznu žicu pa je mina eksplodirala

pirotehničar mungos
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
04.07.2019.
u 22:15

52-godišnjak je odveden u KBC Sušak gdje je podvrgnut operativnom zahvatu

U četvrtak ujutro nešto prije 9 sati kod ličkog mjesta Čanak došlo je do aktivacije mine koja je nanijela ozbiljne ozljede 52-godišnjem pirotehničaru iz Zagreba, prenosi PU ličko-senjska.

Minsko sumnjivo područje razminirivala je tvrtka iz Zagreba, a jedan od njih zaposlenika aktivirao je minu "Prom 1".

On je zasad u KBC-u u Rijeci gdje je podvrgnut operativnom zahvatu.

- Pacijent je podvrgnut višesatnom, opsežnom operativnom zahvatu i za sad je sve proteklo bez komplikacija. No radi se o višestrukim, teškim ozljedama trbuha, prsnog koša i ekstremiteta, gdje nakon operacije mora proći najmanje 24 do 48 sati prije nego bi se mogla isključiti životna ugroženost pacijenta. Čovjek se trenutno nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja, sediran je i na respiratoru. Ponavljamo, dobar znak je što je operacija prošla bez komplikacija i nadamo se dobrom ishodu - govore iz KBC-a Rijeka za 24sata.

Ozlijeđeni pirotehničar je radio kao operater na stroju za razminiravanje.

- Svoj posao obavljao je konkretno i s puno pažnje. No, nažalost, danas je strojem povukao poteznu žicu pa je mina eksplodirala kraj njega - objašnjava direktor.

- Radi se o odskočnoj mini i upravo kako se ne bi dogodila tragedija kolege ne rade jedan kraj drugoga. Udaljeni su da ih, u slučaju eksplozije, mina ne ozlijedi - govori direktor te napominje da se zaposlenik pridržava svih sigurnosnih pravila.

Deložacija Roma iz Plinarskog naselja

Komentara 8

AU
autoritet
23:19 04.07.2019.

Srbi dakle i dan danas ubijaju po Hrvatskoj. Ta draga "ugrožena manjina", javite Pupovcu.

ST
steve
23:47 04.07.2019.

Sto se mina tice niti jedan hrvat niti jedan pripadnik drugih nacionalnih manjina kao i srbi koji su branili svoju domovinu hrvatsku, ne bi smjeli iskopavati i pronalaziti mine. Taj posao morali bi izvoditi pupovcevci i srbski cetnici kao agresorii na republiku Hrvatsku, a pupovac i stanimirovic njihovi vode poslova. Tko ih je postavljao taj ih treba vaditi, pa neka oni ginu, a to bi im bila kazna. Takovi trebaju krvariti i ginuti poslije rata a ne oni koji su se branili. To bi trebalo uvesti u hrvatski zakon. Pitam se da li bi nakon rata ostali i dalje u hrvatskoj ili dali bi im palo ikada na pamet da ratuju ili zapoceti bilo kada rat protiv hrvatske. Da je to uslo u hrvatski zakon, ja vjerujem da bi sve mine bile davno odklonjene jer oni znaju gdje su postavljene, a njihovi organizatori postavljanja mina bi im pomogli u tome.

Avatar Idler 3
Idler 3
22:43 04.07.2019.

A jel nam Dačić jenako tak i ovim oduševlen ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije