Naslovnica Vijesti Crna kronika

Pirotehničar životno ugrožen. Strojem je povukao poteznu žicu pa je mina eksplodirala

52-godišnjak je odveden u KBC Sušak gdje je podvrgnut operativnom zahvatu
04. srpnja 2019. u 22:15 8 komentara 2773 prikaza
pirotehničar mungos
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

U četvrtak ujutro nešto prije 9 sati kod ličkog mjesta Čanak došlo je do aktivacije mine koja je nanijela ozbiljne ozljede 52-godišnjem pirotehničaru iz Zagreba, prenosi PU ličko-senjska.

Ilustracija Nesreća na Mljetu Katamaran udario u obalu zbog nestručnog upravljanja, ozlijeđene tri osobe

Minsko sumnjivo područje razminirivala je tvrtka iz Zagreba, a jedan od njih zaposlenika aktivirao je minu "Prom 1".

On je zasad u KBC-u u Rijeci gdje je podvrgnut operativnom zahvatu.

- Pacijent je podvrgnut višesatnom, opsežnom operativnom zahvatu i za sad je sve proteklo bez komplikacija. No radi se o višestrukim, teškim ozljedama trbuha, prsnog koša i ekstremiteta, gdje nakon operacije mora proći najmanje 24 do 48 sati prije nego bi se mogla isključiti životna ugroženost pacijenta. Čovjek se trenutno nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja, sediran je i na respiratoru. Ponavljamo, dobar znak je što je operacija prošla bez komplikacija i nadamo se dobrom ishodu - govore iz KBC-a Rijeka za 24sata.

Ozlijeđeni pirotehničar je radio kao operater na stroju za razminiravanje.

- Svoj posao obavljao je konkretno i s puno pažnje. No, nažalost, danas je strojem povukao poteznu žicu pa je mina eksplodirala kraj njega - objašnjava direktor.

- Radi se o odskočnoj mini i upravo kako se ne bi dogodila tragedija kolege ne rade jedan kraj drugoga. Udaljeni su da ih, u slučaju eksplozije, mina ne ozlijedi - govori direktor te napominje da se zaposlenik pridržava svih sigurnosnih pravila.

Deložacija Roma iz Plinarskog naselja

COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Zapeli ste na poslovnom planu? Postoji škola koja će vam pomoći da iskočite iz prosjeka

A1 izdvaja za Vas

 • autoritet:

  Srbi dakle i dan danas ubijaju po Hrvatskoj. Ta draga "ugrožena manjina", javite Pupovcu.

 • steve:

  Sto se mina tice niti jedan hrvat niti jedan pripadnik drugih nacionalnih manjina kao i srbi koji su branili svoju domovinu hrvatsku, ne bi smjeli iskopavati i pronalaziti mine. Taj posao morali bi izvoditi pupovcevci i srbski cetnici kao agresori ... prikaži još!i na republiku Hrvatsku, a pupovac i stanimirovic njihovi vode poslova. Tko ih je postavljao taj ih treba vaditi, pa neka oni ginu, a to bi im bila kazna. Takovi trebaju krvariti i ginuti poslije rata a ne oni koji su se branili. To bi trebalo uvesti u hrvatski zakon. Pitam se da li bi nakon rata ostali i dalje u hrvatskoj ili dali bi im palo ikada na pamet da ratuju ili zapoceti bilo kada rat protiv hrvatske. Da je to uslo u hrvatski zakon, ja vjerujem da bi sve mine bile davno odklonjene jer oni znaju gdje su postavljene, a njihovi organizatori postavljanja mina bi im pomogli u tome.

 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  A jel nam Dačić jenako tak i ovim oduševlen ???