Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.12.2014. u 12:00

Vlada pritisnula lokalce jer je to mogla, kao što će jednog dana MMF pritisnuti njih

Lokalne vlasti tvrde da im je Vlada izbila iz džepa oko deset posto njihova proračuna što bi, preneseno na državnu razinu, imalo istu težinu kao i da je Milanović ostao bez 13 milijardi proračunskih kuna. Polovica države digla bi se na noge jer bi se zatvarale bolnice, obustavljale plaće i mirovine te rezalo na sve strane. Lokalni čelnici, međutim, nisu uspjeli predočiti težinu gubitka pa ni nakon što su svi potrebni zakoni prošli u Saboru ne znamo tko govori istinu?

Vlada tvrdi da će gradovima i općinama nadoknaditi polovicu prihoda koje će izgubiti zbog povećanja plaća, oni odgovaraju da ga ne mogu pokriti ni da otpuste sve koji rade u lokalnoj upravi, od portira do župana. Dok god neka nezavisna kuća ne izračuna financijske učinke zamršenog sustava poravnanja, nećemo znati kukaju li gradonačelnici i načelnici bez razloga. Milanović zna da je teško prosvjedovati iz crnih limuzina, a Obersnel i Turk nisu se usudili ići tako daleko da izvode vrtićku djecu pred Markov trg, kao što bi to napravile neke druge interesne skupine.

Svi naši političari imaju putra na glavi, ovog puta jači je pritisnuo slabijeg tamo gdje je mogao, baš kao što će MMF ili Europska komisija jednog dana pritisnuti vladu na Markovu trgu.

>>Sabor donio Zakon o regionalnom razvoju

Komentara 2

Avatar abakus
abakus
14:12 04.12.2014.

Ma gospođo Gatarić, neće MMF ili EK pritisnuti Vladu jednoga dana, nego će pritisnuti nas... A članove Vlade baš briga, oni su dovoljno za sebe skupili i ne moraju se bojati nikakvih pritisaka. Kao što i ove mjere ne pritišću nimalo vlasti gradova, nego opet male ljudima koji će ostati bez besplatog pokaza, udžbenika za školu, po koje knjižnice i obećanog novog asfalta i kojima će se dignuti cijena vrtića. Svi potezi političara prelamaju se na kraju na leđima običnih ljudi. A sami političari ostaju zaštićeni u svojim crnim limuzinama. Bilo gradskim bilo Vladinim...

AR
arjavas
11:28 05.12.2014.

Ujutro "pljujemo " po vladi ne provodi "strukturne reforme" ( a nikak man niko od vajnih ekonomista neće "zdarvo seljački " reći kaj je to točno ) A kad vlada želi nekaj poduzeti , kao što je ova porezna reformaeforma onda popodne kukamo da vlada želi uništiti loklanu samoupravu. Na sav glas vičemo da nam je administarcija ukupno skupa a , pogotovo na lokalnoj razini , a kad ih se želi " natjerati " da preispitaju svoje unutarnje rezerve onda opet plačem nad sudbinom dobro plačenih i potkoženih lokalnih "šerifa " i službanika , Čistačica u najmanjoj općini ima veću plaču nego službenica u državnoj upravi , ( policiji , sudu . i sl ) i to je valda normalno . Činovnicima u državnoj upravi se svake godine sve uskračuje , dok oni u lokalnoj samopupravi dobivaju sve , od "Uskrsnica " " Božčinca " i ostalih privilegija koje državni činovnici mogu samo sanjati . Umjesto da se i medijski vrši pritiska na lokalce da počnu i sami štedjeti , mediji napadaju vklladu jer je to IN . A kaj bi tek bilo da Vlada predloži ukidanje većinu beskorisnih općina i županija ( kaj valjda spada u strukturane reforme ? ) . " Lokalci bi se digli " na sve četri " . čini mise da Dogradonačelnica Zagreba najrealnije sagledava situaciju i da želi da se u Zagrebu uvedu nekakve uštede , a da se građani dodatno ne opterečuju . nevjerovatno je da mediji čak i podržavaju da lokalci podižu namete a da to nimalo kritički ne sagledavaju . Pa zar nam slučajevi " Bandić , " Marina Lovrić" , Gradonačelnik Gospića , slučaj " Sinovčić " i ostali , dovoljno ne ukazuju da se ogromna lova u lokalnim zajednicama troši kak to "šerifima " paše , a dobrim dijlome na kriminalan način.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije