Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSKUPLJENJA NE POMAŽU

Priča beskućnika koja će vas ostaviti bez teksta: 'Sin me izbacio na ulicu, nisam imao ništa sa sobom'

Život beskućnika u Zagrebu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
11.09.2022.
u 16:40

Nisam imao ništa sa sobom. U centru su mi dali sve što mi je bilo potrebno u svakodnevnom životu, od paste za zube do odjeće, ispričao je Harry

Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier je ove nedjelje sa suprugom Elke Büdenbender posjetio centar za beskućnike u Berlinu te upozorio na težak život zbog poskupljenja. 

Jedan 78-godišnjak ispričao je kako je od studenog prošle godine postao beskućnik.

– Sin me izbacio na ulicu – rekao je 78-godišnjak.

Kako je ispričao, prenosi Fenix Magazin, starac je prije toga vodio spor sa sinom oko nasljedstva. Nakon što je doživio moždani udar i u bolnici proveo šest tjedana dospio je u ustanovu za beskućnike.

– Nisam imao ništa sa sobom. U centru su mi dali sve što mi je bilo potrebno u svakodnevnom životu, od paste za zube do odjeće, ispričao je Harry.

Steinmeier strahuje da će više ljudi u Njemačkoj izgubiti svoje domove zbog rasta cijena u jesen i zimu. To prijeti siromašnim ljudima i obiteljima koji zbog rasta cijena više ne mogu plaćati stanarinu ili popratne troškove. Sada moramo raditi zajedno kako bismo osigurali da nitko tko zapadne u poteškoće s plaćanjem zbog sve većih troškova stanovanja ne izgubi dom ili čak završi na ulici, rekao je predsjednik.

Savezna ministrica gradnje Klara Geywitz (SPD) istaknula je da se ni općine ni savezne države ni savezna vlada ne mogu same boriti protiv beskućništva.

– Mora se komunicirati na svim razinama. Recimo, moramo razgovarati s Ministarstvom unutarnjih poslova, kako napraviti bolju prevenciju nasilja za ljude na ulici?, rekla je političarka.

>> VIDEO Prošla je 21. godina od terorističkih napada na SAD: Ovo su činjenice o kobnom danu

Ključne riječi

Komentara 16

DA
Darchi2612
18:45 11.09.2022.

Lijepo od vas da pišete o situaciji u Njemačkoj, dok kod Trešnjevačkog placa u Zagrebu svaki dan na pločniku spava stariji gospodin, na križanju kod Cibone u tramvajskoj stanici (stalno mijenjaju stanicu na tom križanju) žive dvije žene, a prije je bio i muškarac s njima, tramvaji su puni beskućnika........

ZA
zagabria7
18:29 11.09.2022.

Ništa novo, obiteljski odnosi u Njemačkoj su standardno hladni gdje djeca čposjećuju roditelje u domu za Božić i eventualno Uskrs. Nijemci će imati velikih problema jer 50T% nema svoju nekretninu, svi su vjerovali državi i to je velika greška. Kad je novac u pitanju ne treba vjerovati nikome osim sebi, ni državi a ni familiji kao što se vidi.

TE
Teig1
18:41 11.09.2022.

Malo čudno, izbjeglice kao i navodne izbjeglice prihvaćaju njih, plaćaju njima apsolutno sve što trebaju a svoje stanovništvo koje radi, plaća porez, gradi Njemačku za stare dane tako odbaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije