Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA NESREĆA

Otac i sin poginuli kod Vodica. 'Tamo nema nadzora i zato hitno treba ograničiti brzinu'

prometna nesreća
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/16
16.06.2017.
u 16:38

Nesreća se dogodila na križanju obilaznice sa županijskom cestom na kojoj su postavljeni semafori, a iskače podatak kako je to čak šesta prometna nesreća koja se u mjesec dana dogodila na toj obilaznici

Otac i sin poginuli su u direktnom sudaru kombija riječkih i automobila šibenskih registracija koji se u podne dogodio na novosagrađenoj obilaznici grada Vodica. 

Sudar se dogodio nešto prije 12 sati, a liječnici se bore za život jedne osobe koja je stradala u njemu.

Policija  je dojavu dobila od ekipe Hitne pomoći tri minute nakon podneva. Prema prvoj informaciji iz policije, tri su osobe bile prevezene u šibensku Opću bolnicu, a nakon toga policija je potvrdila da su dvije osobe poginule te da se liječnici bore za život jedne teško ozlijeđene osobe.

Nesreća se dogodila na križanju obilaznice sa županijskom cestom na kojoj su postavljeni semafori, a iskače podatak kako je to čak šesta prometna nesreća koja se u mjesec dana dogodila na toj obilaznici otkako ju je 17. svibnja otvorio premijer Andrej Plenković

Građani već tjednima upozoravaju kako bi se obilaznica trebala zatvoriti dok se ne “završi do kraja jer je prerano otvorena u predizborne svrhe”. Je li obilaznica doista nesigurna, pitali smo prometnog stručnjaka Željka Marušića.

– Po toj cesti se jako brzo vozi jer ljudi znaju da nema nikakvog nadzora brzine i zato treba hitno postaviti mjerače brzine i brzinu ograničiti na 80 kilometara na sat – objašnjava Marušić. 

Komentara 59

WC
wolf_cro
14:28 16.06.2017.

Iskreno, ne znam tko je projektirao ni tko je otvarao tu cestu (ni ne zanima me). Ali pred nekih dva tjedna išao sam tom cestom i nisam uočio neke loše strane iste. Ali zato jesam vozače d.bile koji uredno divljaju 100 naviše čak i gdje je ograničenje do 50. Još meni sviraju i mašu rukama što se držim ograničenja. Tako da nije baš uputno kriviti ni cestu (ali ni vozače) dok se ne utvrde sve činjenice. Ali ono što je svakako činjenica jest to što je većina nesreća kod nas posljedica divljanja ili lokanja, a tu je cesta najmanji problem.

BE
BeroII
13:15 16.06.2017.

Autor ovog članka je izuzetno "pismen". Članak je "opremljen" fotografijom auto ceste A-1 te automatski upućuje na zaključak da se je nesreća tamo i dogodila. U članku piše da se je dogodila na "obilaznici". Piše i da je promet obustavljenn između Vodica i Šibenika. Na kojoj cesti ? ? ? Strašno tko se sve ne naziva "novinarem" .

PE
pero1133
16:48 16.06.2017.

Nažalost,prom kultura naših vozača nije baš na zavidnom nivou.Ako u naselju gdje je ograničenje 60 voziš 70 iza redovno stvaraš dugu kolonu,svi bi barem 90-100 po gasu.Semafor (osvrt na niki post) je semafor.Ima zeleno ,žuto i crveno.Na crveno staješ a ne igraš rulet ako prođe prođe.Dvostruka linija zabraane preticanja nekom nije jasna?Nažalost često u takvoj "igri" najviše stradaju oni koji su vozili propisno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije