Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaprepastio Šveđane
Povratak na članak

Ovo su činjenice o terorizmu, kriminalu i imigrantima u Švedskoj: Ima li Trump pravo?

Mnogi Šveđani zabrinuti su zbog imigracije. Popularnost protuimigrantske stranke Švedski demokrati, koja traži povećanje broja policajaca i strože kazne za kriminalce, jako je porasla i sada se bori za drugo mjesto u anketama.

Komentari 99

Avatar abakus
abakus
08:02 22.02.2017.

Možete pisati što god želite "novinari", ali činjenica je da nikad, ni u jednoj zemlji Europe, nije održan referendum na kojem bi se ljudima postavilo pitanje žele li u svoju zemlju primati ove "izbjeglice", i to u ovakvim količinama kakve se slijevaju prema Europi. Odakle vam pravo nametati ljudima jednu ovakvu promjenu koja će se i te kako dugoročno odraziti na društvo, plus i te kako će koštati porezne obveznike, bez da ste ih uopće pitali slažu li se s time? S time da svoja "ispitivanja javnog mnijenja" možete mačku o rep objesiti: Sva su ta "ispitivanja" lažirana i jedino je referendum onaj na kojem građani pokazuju što o nečemu misle. --- A na ona dva policajca s kojima smo vidjeli intervju napravljen je (jasno) pritisak da povuku svoje izjave ili ih ublaže. Na to su i oni sami u tom intervjuu upozorili. Ljudi se boje danas dati svoje mišljenje o ovoj temi javno jer su mediji i lijevo-liberalni napravili atmosferu straha, u kojoj se svakoga tko o ovome drugačije misli u startu etiketira kao fašista, šovinista, ksenofoba itd. Mediji su zaista danas najtoksičniji element svakog društva.

VL
DE
Demokrates
08:08 22.02.2017.

Onaj tko je platio izradu ovog članka treba tražiti povrat svog novca. S jedne strane dokazuje se da je zahvaljujući imigrantima stopa kriminala p a l a, a s druge strane ne objašnjava se činjenica kako to da "izazovi" zahvaljujući tim istim imigrantima dramatično r a s t u.

VL
DU
Deleted user
07:57 22.02.2017.

laku noć Šveđani...

VL
ST
stomugromova
08:16 22.02.2017.

Slučaj iz 2015god.kad je u Švedskoj izbio skandal zbog pisma koje je netko iz općine Älmhult uputio imigrantima, u kojem stoji kako se od njih očekuje da se sami uzdržavaju, a ne da cijeli život provedu na socijalnoj pomoći. U U pismu odaslanom imigrantima piše, među ostalim, kako njihovo boravak u Švedskoj plaćaju švedski porezni obveznici. Napominje se da su zakoni i pravila jednaki za sve: “možete dobiti ona na što imate pravo. Ne pokušavajte se cjenkati ili pregovarati da biste dobili neke posebne pogodnosti, tako ćete samo izgubiti obraz”, kaže se u pismu. No, poznato je da imigranti ne drže previše do toga. Moli ih se da ostanu u općini gdje ste smješteni: “Samo u ovoj općini odrađene su pripreme za vaš dolazak. Sve općine u Švedskoj imaju visoki standard i kvalitetnu uslugu. Ne vjerujte da glasinama da veliki gradovi nude veće mogućnosti – obično je upravo drugačije! Älmhult ima vrlo dobar uvodni program za vas”, kaže se. “Mi pokušavamo zadovoljiti vaše potrebe, ali vi nam također trebate izaći u susret. Povjerite nam se na imigrantskom prijemu! Ne vjerujte glasinama. Oni koji su došli prije vas kao izbjeglice ne znaju sve. Polovična istina može biti štetnija od neznanja. Ako imate pitanja ili ste zabrinuti oko bilo čega, recite nama u odjelu za izbjeglice”. No najsporniji dio, za neke, je slijedeći: “Ovo društvo i naša demokracija zasnovani su na činjenici da svatko preuzima svoju osobnu odgovornost”. U pismu se napominje da se od njih očekuje da sami snose teret svog uzdržavanja. Kad je otkriveno da je pismo kojim se novopridošle imigrante informira da zakoni važe i za njih, i da se od njih očekuje da se eventualno jednog dana skinu s grbače poreznih obveznika i legenadrne švedske socijale – nedosanjanom snu generacija jugoslavenskih lijevih intelektualaca koji su uvijek preferirali švedski model pred “kapitalizmom” jer “u Švedskoj ne moraš raditi, dobra je socijala” – izbio je skandal. Vlast i oporba su ujedinjeni u javnoj osudi pisma, tražeći da se pronađe i kazni krivca, te da ga se javno stavi na stup srama. Jer u liberalnoj (je li to još uvijek?). Švedskoj je sloboda govora postala vrlo relativna stvar. Pa je tako postalo užasno rasistički, pokvareno i nehumano reći imigrantima da se od njih očekuje da jednog dana nekog Boga i rade.“To je užasavajući pogled na humanost”, rekao je lokalni lider socijal demokrata Lars Ingvert za novine Smallaningen. On i šef oporbe u mjestu Vidar Lundbäck su se složili u osudi: “To pismo nije dovoljno opisati kao neprofesionalno. To su strašna ljudska bića”, rekao je Lars Ingvert, “tragično je da bi u nekom trenutku povijesti Älmhultsa moglo biti ovakvog stava prema onima koji dolaze ovdje”. Vidar Lundbäck je pak uvjeren da je dokument star, možda relikt iz ureda za rad s izbjeglicama iz 1990., a slaže se da je neprihvatljiv. Ovdje je sažetak pisma iz lokalnih novina.

VL
DU
Deleted user
08:18 22.02.2017.

Trump je u pravu, soroševci lažu.

VL
SV
svojaja
08:06 22.02.2017.

Fucka se politicarima oni zive u svojim viletinama ne mlate njih nego narod.

VL
JO
joso87
08:17 22.02.2017.

Tzv. politička korektnost uništit će zapadnu civilizaciju! Istina se ne smije javno izreći, a svaki onaj koji samo postavi kritičko pitanje riskira da ga se etiketira kao ''populista'', ''rigidnog desničara'', ''nacionalista'', ''rasista'', ''šovinista'', ''fašista'',...

VL
CU
cungalunga
07:53 22.02.2017.

Šveđani će vrlo brzo postati ugrožena vrsta

VL
SI
Sidro123
08:44 22.02.2017.

Eto kad već spominjete švedsku i trumpa mogli ste izvjestit da su miroljubivi imigranti prije dan dva u Rinkeby oblasti palili aute, razbijali dućane i krali i bacali kamenje na policiju. Bilo je čak ozljeđenih policajaca. Izgleda da je Trum bio u pravu, ali najvažnije je da ga ljevaci popljuvaju..

VL
NE
Nenadjebivi
09:01 22.02.2017.

Službene statistike se friziraju , u mnogim švedskim medijima se prešučuju brojna silovanja i razna kaznena djela koje vrše emigranti tako da mnogi Šveđani nisu ni sami svjesni razmjera porasta kriminala koji je zaista ogroman što se može iščitati iz ponešto neovisnih objektivnih izvora osim onih koji rade u policiji ili su im neposredno izloženi , to što rade određeni političari u Švedskoj možemo slobodno nazvati samoubojstvom švedske nacije , več sada emigranti čine negdje četvrtinu švedske populacije te ako se nastavi masovno useljavanje i s obzirom na visoku stopu nataliteta stranaca več za jedno 20 -30 godina Švedska će toliko biti promjenjena ne samo u etničkom smislu nego i kulturnom i vjerskom do te mjere da će postati svojevrsna afričko -arapska zemlja na sjeveru Europe potpuno izmjenjenog karaktera i načina života ,a vidjet će te ako se to dogodi koliko su muslimani kada postanu večina tolerantni prema kršćanima i drugačijima . Dakle, u Europi se preko te ljevo -liberalne političko -medijske agende promovira multikulturalizam , gay prava, prava ova ona i svi ti koji to rade nisu svjesni da rade dugoročno protiv samih sebe jer ne znaju podvuči granicu i ugrožavaju vlastitu i tuđu slobodu , nevjerovatno su kratkovidni .

VL
ST
stomugromova
08:24 22.02.2017.

Neki pak smatraju da ultraliberalna Švedska ipak nije dovoljno multikulturalna. Među njima je Barbara Lerner Spectre, koja vodi Paideiu – Europski institut za židovske studije u Švedskoj, organizaciju financiranu od švedske vlade i Wallenberg Fondacije u svrhu promoviranja židovskih interesa. Kroz organizaciju “One Sweden” kojoj je također na čelu, promovira pak multikulturalnost. Spectre se proslavila 2010. nakon intervjua za IBA-News. Video je postao “viral” na internetu, pa je pokrenuta kampanja da se taj i druge njene video uratke ukloni s interneta i Youtubea. No, jedan video i danas postoji, a u njemu Barbara kaže: “Mislim da oživljava antisemitizam, jer u ovom trenutku Europa još nije naučila kako biti multikulturalna, i mislim da ćemo mi (Židovi) biti dio te bolne preobrazbe, koja se mora dogoditi. Europa neće biti monolitno društvo kao u nekim prošlim stoljećima. Židovi će biti u središtu toga. To je ogromna preobrazba za Europu. Ona sad idu prema multikulturalnom načinu života, i Židovima će se zamjerati zbog naše vodeće uloge. Ali bez nas u glavnoj ulozi, i bez te transformacije, Europa neće preživjeti”, kaže ona u priloženom videu. Problem s Barbarom, inače suprugom glavnog štokholmskog rabina, nije taj što zastupa multikulturalnost, nego što ne zastupa isto u Švedskoj što zastupa u Izraelu. Naime, ona je istaknuti cionist i pobornik okupacije Palestine, a na okupiranim područjima joj žive djeca i unuci. U Švedskoj podržava multikulturalnost i uvoz muslimana, u Izraelu podržava šovinizam i etničku i kulturnu isključivost. Izrael nije multikulti nego židovski, što je u redu, ali je vrlo licemjerno što Šveđanima predlaže nešto što joj ne pada na kraj pameti predložiti Židovima, dapače se tome izrazito protivi. Na facebooku i postoji grupa “Open borders for Israel“, koja je proziva zbog dvostrukih kriterija, zalažući se da se sve ono za što se ona zalaže u Švedskoj primijeni u Izraelu. “Samoproglašeni filozof Barbara Spectre nas je blokirala na svom twiteru čisto zato jer smo ukazali na to da je Izrael također “previše bijel” i da treba različitost”, kažu oni.

VL
BA
bakariba
08:19 22.02.2017.

Puštamo vukove u svoje domove a poslije čuđenje kad nam pobiju dijecu i unište polja.

VL
Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
08:59 22.02.2017.

kakve su ovo dezinformacije?? pitajte svedjane kakva je zapravo situacija! gore se od ovih cudnih spodoba doslovno ne moze normalno zivjeti! sramotna je ova propaganda koja se potpomognuta placenickim medijima servira hrvatskom narodu!

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:02 22.02.2017.

idu šveđani nazad u svoje brloge. ponestaje im para za plaćati svu tu raskoš i prava svih na sve. danas biti šveđan znači biti tiho, pokunjeno, poslušno, bez svojeg stava. ljudi, pa najbolji nogometaš im je zlatan ibrahimović, o kojimjim mi to šveđanima danas pričamo?!

VL
TO
tobija
08:50 22.02.2017.

ultraliberalni cnn danas objavljuje :Riots erupt in Swedish capital. fox ima snimke predgrađa u plamenu. laži će brzo biti razotkrivene.

VL
SV
svojaja
08:25 22.02.2017.

Ja bi radije da nas ''preplave'' Kinezi i Rusi, ako nam vec mora netko doci. Kinezi su simpaticni, dragi, mirni i radisni i ne zanovetaju nikome, a Rusi su krscani, i svi zadovoljni i mirni. Ovi em sto nista ne rade, em sto ih moras uzdrzavati i em sto siju strah i trepet oko sebe.

VL
MA
marvel123
09:45 22.02.2017.

Previse je Europa primila imigranata iz sirije i iraka. Afghanistan i kurdi, pa iz somalije, sudan, eritreje itd... Ne moze Europa primiti svu nesrecu svijeta. Ali mediji prikrivaju jednu cinjenicu. U svijetu dolazi i vec je pocela, masovna seoba stanovnistva, iz tzv. Treceg svijeta, da nema mora i pustinje, cijela Afrika bi stajala na granicama Europe. Zato i neprestaju strahote prelaska mora u starim brodicama. Ocaj u Africi je razumljiv, ali se taj problem mora iznova rijesavati. A Trump je potpuno u pravu. Tko je pitao gradane, kada bi ih se pitalo? Kada bi se to napravilo, postotak bi bio 90% i vise kontra ulaska imigranata. Ali se svim sredstvima to zeli sprijeciti. To su lazne vijesti. Fake news, i tu Trump ima pravo. Pogotovo u nas, u RH, poznato je kako novine ali i televizija, manipuliraju javnost, posebice ankete, pred izbore su lazne.

VL
Avatar croatxl
croatxl
11:00 22.02.2017.

Problemi se guraju pod tepih i u Svedskoj isto,puno policije napusta posao,drugo sve cesce policija prinudena upotrebiti oruzje,cetvrto raste kriminal u koim razmjerima vidice se za par godina,cetvrto bivsi predsjednik Hrvatske drzave javno kaze da je terorizam za njega bacanje suzavca u onaj klub,onda pojam terorizam je zaista cudan danas.Malmö,Rinkeby,Södertelje tu su vece koncentracie doseljenika zato ima masa problema.Göteborg omrode Angered isto to su podrucja sa tisucama doseljenika Örebro isto.

VL
GO
gooniegoogoo
11:25 22.02.2017.

haha, u razdoblju od 2006.g. do 2016.g, broj ubojstava i silovanja porastao 70% (podaci BRA), smao treba podatke vidjet, izbrisat predrasude i pogledat istinu

VL
KA
kajbum
09:30 22.02.2017.

Imali pravo haha trump je jedini politicar sto smije rec istinu

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.