Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad u Parizu

Terorist sa sirijskom putovnicom nakon Grčke prošao kroz Opatovac

Opatovac
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/5
14.11.2015.
u 23:04

Vlasnik sirijske putovnice, o kojoj javljaju Grci prošao je preko Balkanske rute i, potvrđuje nekoliko hrvatskih izvora, registriran je 5 dana kasnije, 8. listopada u Opatovcu u Hrvatskoj.

Nakon što je grčki ministar Nikos Toskas objavio da je osoba sa sirijskom putovnicom, koja je osumnjičena za terorističke napade u Francuskoj stigla 3. listopada na grčki otok Leros, u Europi je nastala pomutnja, jer, bi to značilo da je migrant ili izbjeglica u mjesec i pol "aktiviran" kao terorist.

Vlasnik sirijske putovnice, o kojoj javljaju Grci prošao je preko Balkanske rute i, potvrđuje nekoliko hrvatskih izvora, registriran je 5 dana kasnije, 8. listopada u Opatovcu u Hrvatskoj.

Propušten je, jer za njega nije bilo nikakvog "alarma", dakle, sigurnosno nije bio označen (od Interpola) kao sumnjiv. Grčka je policija priopćila da je vlasnik pasoša bio mladi muškarac koji je na Leros stigao s grupom od 69 izbjeglica i koji je tamo identificiran otiskom prsta.

>>U Parizu poginuo Hrvat Milko Jozić iz Belgije! Izvor iz grčke Vlade: I drugi terorist je vjerojatno u Europu ušao preko Grčke

>>Supruga ubijenog Hrvata apelira: A sada proslavimo Milkov život!

Komentara 260

VB
Veseli Bekrija
23:13 14.11.2015.

Kad je Kolinda rekla da su među izbjeglicama i teroristi, mnogi su se iz nje isprdavali, uključujući i vas novinare. Pusićka je čak rekla da "teroristi putuju business classom".

DU
Deleted user
23:06 14.11.2015.

Sve vise Orbana razumijem,a protiv sam bio!

GA
Gajger
23:11 14.11.2015.

Eto, ispast će na kraju Hrvati krivi. Nadam se da je Zokiju barem malo neugodno i da barem malo neće moći noću mirno spavati zbog vlastite (ne)odgovornosti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije