Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKE OPTUŽBE

Tenzije između Njemačke i Turske sve veće, Erdogan ih usporedio s nacistima: 'Vaša praksa nije ništa drukčija'

erdogan, merkel
Foto: DPA/PIXSELL
1/6
05.03.2017.
u 16:46

Turski predsjednik, koji bi želio veće ovlasti te bi želio oslabjeti ulogu parlamenta na ustavnom referendumu koji će se održati 16. travnja, ranije je Njemačku optužio da je nedemokratična.

Uskraćivanjem prava turskim političarima na održavnje kampanje za turski referendum među Turcima koji žive u Njemačkoj, Njemačka potiče "nacističku praksu", izjavio je u nedjelju turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan

"Vaša praksa nije ništa drukčija od nacističke prakse u prošlosti", kazao je Erdogan na okupljanju ženske organizacije Kadem, prenosi novinska agencija Anadolija. 

Turski predsjednik, koji bi želio veće ovlasti te bi želio oslabjeti ulogu parlamenta na ustavnom referendumu koji će se održati 16. travnja, ranije je Njemačku optužio da je nedemokratična

>> Sve više Turaka ne žele sultana Erdoğana

>> Turski ministar Bozdag: U Njemačkoj vlada fašizam!

Komentara 21

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
17:44 05.03.2017.

kad opet nekom padne na pamet da gura tursku u eu - neka se samo sjeti ovoga i zamisli što bi bilo da su dio unije... pa oni bi za par godina sigurno pokušali vladati Europom... ne, hvala... samo vi ostanite gdje ste!

MA
marsovac
17:59 05.03.2017.

turci su najlosiji sto se tice integracije, u trecoj generaciji zive u Njemackoj a nepriznaju ju kao svoju domovinu. Nama poznato, i mi imamo slicne. Nebi me cudilo da turci na podrucju Njemacke pokusaju proglasiti zapadnu erdogansko osmansku prciju.

Avatar Cinco
Cinco
17:46 05.03.2017.

Zato su u Turskoj kršćani potpuno istrijebljeni. Bilo ih je više od 20% prije 100 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije