Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTREŽNJENJE

Sve više Turaka ne žele sultana Erdoğana

Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
03.03.2017.
u 18:34

Neki čak i tvrde da je Erdoğan posve svjestan da postoji opasnost da se birači na referendumu i velikom broju izjasne protiv njegovih prijedloga

Neka najnovija istraživanja biračkog tijela u Turskoj pokazuju da se sve veći broj Turaka protivi predsjednikovim intervencijama u politički sustav zemlje.

Neki čak i tvrde da je Erdoğan posve svjestan da postoji opasnost da se birači na referendumu i velikom broju izjasne protiv njegovih prijedloga. Komentatori navode da je pobjeda na ovom referendumu za njega važnija od pobjede na bilo kojim izborima, pa nije isključeno da on referendum odgodi kako bi bio potpuno sigurno da na biralištima neće dobiti odbijenicu.

U jednom svome govoru on je kazao da je svatko tko pomisli ili izjavi da će glasati protiv njegova prijedloga, zapravo izdajica i terorist.

Izvanredno stanje bit će na snazi i na dan za koji je zakazan referendum. Iz državne uprave i javnog sektora on je “počistio” više od 110 tisuća ljudi, a 44 tisuće ih je u zatvoru, što uključuje i oko 150 najuglednijih novinara i komentatora.     

>> Počelo suđenje za neuspjeli državni udar: Na optuženičkoj klupi nalazi se 330 osoba

>> Tko u demokraciji spava, 
taj će se u diktaturi probuditi

Komentara 9

IB
ibiza
22:00 03.03.2017.

nece on dugo samo je pitanje dana kada ljudima prekipi .....

DA
danijelrukavina4
21:38 03.03.2017.

Najobičniji diktator. A sve mi se više čini da je onaj državni udar na "svoju vlast" sam isplanirao i organizirao. Na Forbesovoj listi nalazi se među naj plaćenijim državnim dužnosnicima s godišnjim primanjima od 430 milijuna kuna ( otprilike 5757 milijuna eura ). Živi u palači od 200.000 m2 ( ako nekoga zanima, može naći na portalu Dnevnik ). Bogatstvo mu procijenjeno na 186,66 milijuna eura. U članku dalje piše da četvrtina stanovništva Turske živi u siromaštvu, a dva milijuna Turaka sa samo 30 kuna dnevno ( 4 eura dnevno ).

IB
ibiza
21:59 03.03.2017.

kada ih vuce u 19 stoljece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije