Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ STRUČNJAKA:

'Ruski tenkovi bespomoćni protiv američkih protutenkovskih raketa!'

Foto: Reuters
1/4
27.11.2017.
u 22:24

Javelin rakete mogu se koristiti za razaranje tenkova, bunkera, građevina, manjih vozila i srednje brzih helikoptera

Ruski vojni stručnjak Alexey Khlopotov boji se da ruski tenkovi nemaju šanse protiv američkih antitenkovskih raketa zvanih Javelin.

Khlopotov tvrdi da sve postojeće verzije ruskih tenkova serijske proizvodnje nisu sposobne obraniti se protiv američkih Javelina (ATGM). Stručnjak je primijetio da iako imaju mnogo nedostataka, američki ATGM-ovi bez problema mogu razoriti sve ojačane verzije tenkova ruskih vojnih snaga, piše defence-blog.

Protutenkovske rakete Javelin sposobne su uništiti moderne tenkove napadajući im gornji dio oklopa, koji je generalno tanji i slabije zaštićen. Rakete koriste takozvani "fire and forget" sustav koji omogućuje lansirateljima da odmah nestanu s mjesta lansiranja.

Nuklearne prijetnje Sj. Koreje:

Javelin rakete mogu se koristiti za razaranje tenkova, bunkera, građevina, manjih vozila i srednje brzih helikoptera s visokim postotkom sigurnosti pogotka.

Maksimalan doseg im je 2500 metara.

Komentara 171

PR
prajdali100
23:10 27.11.2017.

.......još kad se pojavi Kotromanovic sa zoljom svaki tenk je bivši....

ST
stefj
22:54 27.11.2017.

Sad kad krene proruski komentari, odmah će se vidjeti što je "hibridni rat" :)... Rusija je tehnološki iza Amera, tu nema sumnje, no Rusi imaju jednu veliku prednost, a to je diktatura. Putinova odluka odmah se izvršava, a NATO da bi negdje poslao jedan avion mora proći kroz gomilu birokracije, dok za pješaka još 10 puta više... I to je ta prednost... Danas jedna Poljska radi straha od Rusa ima tenkova skoro ko Rusija, NATO samo u Europi ima 3 puta više aviona od Rusa itd. Birokracija i hrpa vojski pod jednom kapom najveće su mane NATO-a...

Avatar superhik74
superhik74
01:21 28.11.2017.

Ne vjerujem da cemo imati prilike to vidjeti jer je svima poznato da ce se napretkom ratne tehnike slijedeca "ruska invazija" na miroljubivu Ameriku dogoditi najnovijom tehnologijom : konjicom. Ruski konji su totalno neunistivi i repom unistavaju Americke rakete uu letu dok galopiraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije