Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPALJEN METEOALARM

Temperature idu gotovo do 30°C, a onda stiže promjena vremena: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za Uskrs

Olujno jugo u Kaštel starom
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/5
30.03.2024.
u 07:57

Duž obale upaljen je ove subote žuti Meteoalarm zbog vjetra, kao i narančasti alarm na Jadranu s mogućim udarima i do 95 km/h. Vjetar se tako očekuje i u unutrašnjosti na sam Uskrs s udarima do 40 km/h

Suho, sunčano i toplo vrijeme očekuje se ovog Uskrsnog vikenda i na sam blagdan, prognozirao je Državni hidrometeorološki zavod. No, unatoč stabilnom vremenu, mnogima bi planove mogao poremetiti vjetar koji će ove subote puhati duž obale, a na Uskrs u cijeloj Hrvatskoj.

- Pretežno ili djelomice sunčano te iznadprosječno toplo, na Jadranu i vjetrovito. Uz povremeno više oblaka poslijepodne na sjevernom Jadranu lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, u gorju i jak. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25, na istoku i do 28 °C - najavljuje DHMZ.

Foto: DHMZ

Međutim, duž obale upaljen je ove subote žuti Meteoalarm zbog vjetra, kao i narančasti alarm na Jadranu s mogućim udarima i do 95 km/h. Vjetar se tako očekuje i u unutrašnjosti na sam Uskrs s udarima do 40 km/h. Nakon sunčanog vikenda, meteorolog ragoslav Dragojlović za HRT je najavio je promjenu vremena u ponedjeljak. 

 - Na Uskrs u unutrašnjosti pretežno sunčano. U ponedjeljak i utorak promjenjivo, mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova s gramljavinom. Bit će vjetrovito s umjerenim i jakim južnim i jugozapadnim vjetrom koji će u utorak oslabjeti. U nedjelju i utorak neuobičajeno toplo, a u utorak svežije, premda i i dalje s temperaturom višom od prosjeka - objasnio je.

POVEZANI ČLANCI:


 

- I na Jadranu u nedjelju uglavnom suho i pretežno sunčano. U ponedjeljak promjenjivo, ponegdje s kišom i grmljavinoma, a u utorak malo kiše većinom na sjevernom dijelu. Puhat će jako i olujno jugo i južni vjetar koji će u utorak oslabjeti - najavio je meteorolog.

Prekida u prometu nema zbog vjetra ove subote, objavio je to HAK, no zato su u prekidu neke trajektne i katamaranske linije. 

  • trajektna linija: Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ;
  • katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Pula-Zadar-Pula, Ubli-Korčula -Dubrovnik;
  • brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Vodice-Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik.

>> FOTO Prekrasni prizori s Tomislavca: Pogledajte kako je Zagreb prigodno ukrašen za Uskrs

Olujno jugo u Kaštel starom
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije