Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena vremena

Temperature će biti više od 35 stupnjeva, pripremite se na toplinske valove

vrijeme
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
27.07.2020.
u 09:36

Od srijede navečer u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu malo nestabilnije, u četvrtak povremeno uz pljuskove

Nakon oluja, kiše, tuče i poplava slijedi nam stabilnije vrijeme. Prema prognozi DHMZ-a danas će biti pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. U gorju su poslijepodne uz umjeren razvoj oblaka rijetko mogući pljuskovi. Vjetar većinom slab, a na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša temperatura zraka između 29 i 34°C.

U utorak nas također čeka sunčano i vruće vrijeme. Vjetar većinom slab, poslijepodne na istoku mjestimice umjeren jugoistočni, na moru sjeverozapadni, a uz obalu jugozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu od 20 do 24°C. Najviša dnevna između 30 i 35°C, u unutrašnjosti Dalmacije i malo viša.

Video: Poplava u Ilici

Od utorka do sredine tjedna bit će i dalje pretežno sunčano i vruće. Od srijede navečer u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu malo nestabilnije, u četvrtak povremeno uz pljuskove. Vjetar na kopnu slab, na moru dnevna cirkulacija, ujutro bura, a potom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bit će u porastu.

DHMZ je na svojim stranicama objavio kako visoka temperatura zraka može prouzročiti zdravstvene probleme kod ljudi, osobito kod osjetljivih skupina kao što su mala djeca, kronični bolesnici, starije osobe te ljudi koji rade na otvorenom prostoru. Stoga se treba pridržavati preporuka. Objavljena su i upozorenja za toplinske valove.

Foto: DHMZ

Ključne riječi

Komentara 4

SI
sisavac
11:04 27.07.2020.

i tako je u hrvatskoj započelo ljeto.... i svi pohrliše na more, opet. 5% turista smo mi domaći, i najviše nas se čuje... 5%, prema podacima turističkih zajednica, e visitora... jer mi sami sebe ne prijavljujemo nigdje...

AD
admzaq
12:31 27.07.2020.

Konačno ljeto po mome ukusu. Kakva su bila prije 30ak godina. Sada može i malo zapržiti što se mene tiče, ipak je za koji dan kolovoz mjesec.

MM
Marljivi mrav
11:59 27.07.2020.

Ljeto je naj!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije