Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Hoće li se vratiti ljeto? Evo kakvo nas vrijeme očekuje idućega tjedna

Zagreb: Građani opušteno uživaju u sunčanom danu na Zrinjevcu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
25.07.2020.
u 21:16

Pretežno suho i sunčano uz slab vjetar bit će i u unutrašnjosti. Temperatura u porastu pa će već od ponedjeljka u većini krajeva biti vruće.

Nakon obilne kiše koja je poplavila Zagreb i uzrokovala velike štete, idući se tjedan ponovno vraća ljeto.

U nedjelju će u Hrvatskoj biti barem djelomice sunčano i toplije nego u subotu, ali još posvuda ne i suho. Malo kiše u gorju može pasti i u još sunčaniji i topliji ponedjeljak, a u utorak i srijedu bit će još stabilnije, uglavnom i vruće - ne ekstremno, ali dovoljno za upozorenje na toplinski val koji može djelovati na zdravlje. Prognoza je to HRT-ovog Zorana Vakule.

U nedjelju će u istočnoj Hrvatskoj uz promjenljivu naoblaku pasti malo kiše, uglavnom prijepodne i sredinom dana. Ujutro je mjestimice moguća magla, a sunčanih će razdoblja biti više poslijepodne. Danju toplije nego u subotu.

I u središnjoj Hrvatskoj će nedjelja biti toplija od subote jer će prevladavati sunčano vrijeme pa će najviša dnevna temperatura biti između 27 i 30 °C. Ujutro je moguća kratkotrajna magla, posebice uz rijeke, a popodne je mala vjerojatnost za poneki pljusak uz granicu sa Slovenijom. Vjetar će biti slab, prognozira pak dr. sc. Tanja Renko.

U Dalmaciji će biti sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku, a u noći i ujutro puhat će umjerena bura i sjeverni vjetar. Vjetrovitije vrijeme bit će na jugu Hrvatske, uz more i umjereno valovito.

– Prva polovina tjedna na Jadranu će biti u znaku pravog ljetnog vremena - sunčanog i vrućeg. Povremeno će puhati umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu u ponedjeljak ujutro i bura, ponajprije podno Velebita. Pretežno suho i sunčano uz slab vjetar bit će i u unutrašnjosti. Temperatura u porastu pa će već od ponedjeljka u većini krajeva biti vruće. U srijedu potkraj dana malo nestabilnije na krajnjem sjeverozapadu, uz mogućnost lokalnih pljuskova. Kako će stabilnije vrijeme donijeti porast temperature sredinom i u drugoj polovini tjedna nekima može biti i neugodno vruće – kaže dr. sc. Tanja Renko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije