Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Tele2 raspisao poziv za donaciju deset dronova vatrogasnim društvima

Tele2
Foto: Promo
1/2
19.10.2020.
u 15:57

Na poziv se mogu javiti sve vatrogasne postrojbe diljem Hrvatske, a dobitnike dronova proglasit će stručno povjerenstvo u studenome ove godine

Tele2 je objavio javni poziv svim vatrogasnim postrojbama za donaciju deset bespilotnih letjelica u sklopu društveno odgovornog projekta DRONacija. Na poziv se mogu javiti sva dobrovoljna vatrogasna društva i javne vatrogasne postrojbe diljem Hrvatske do 31. listopada predajom dokumentacije i motivacijskog pisma e-poštom na press.info@tele2.com.

Tele2 već četvrtu godinu provodi društveno odgovoran projekt DRONacija, u sklopu kojeg donira prijeko potrebne dronove vatrogasnim društvima u Hrvatskoj. Tako je u sklopu projekta protekle tri godine Tele2 donirao dronove za 15 vatrogasnih društava, omogućivši time zaštitu oko deset posto površine Hrvatske od požara.

„Radujemo se što imamo priliku i četvrtu godinu zaredom donacijom novih dronova zahvaliti vatrogascima koji se svakodnevno brinu o sigurnosti i očuvanju prirodnih ljepota te imovine i života naših sugrađana. Ovaj javni poziv još je jedan iskorak u projektu kojim želimo dati priliku svim vatrogasnim postrojbama kojima je potreban ovakav oblik donacije da se prijave, ali i kojim smo omogućili dodatnu transparentnost samog projekta. Ove godine doniramo čak deset dronova, stoga s veseljem pozivamo sve zainteresirane vatrogasne postrojbe da se prijave“, rekla je Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja u Tele2.

Prema izvješću Hrvatske vatrogasne zajednice, u ovoj godini bilo je čak 46 posto više vatrogasnih intervencija u odnosu na prethodnu, a čemu su u znatnoj mjeri pridonijele intervencije u Zagrebu radi sanacije štete od potresa. Dronovi su vrijedna tehnologija koja uvelike pomaže u svakodnevnom radu vatrogasaca, kako bi bili učinkovitiji u brizi za okoliš i građane, ali i unapređuje njihovu sigurnost.

Foto: Arena Hospitality Group

„Ova je godina za vatrogasce posebno zahtjevna jer, uz obranu i zaštitu od požara, pomažemo i u radu kriznih stožera u borbi protiv pandemije bolesti COVID-19 te u sanaciji štete nastale potresom u Zagrebu u ožujku kao i mnogobrojnim poplavama uzrokovanim nepovoljnim vremenskim uvjetima. Donacija kompanije Tele2 vrijedan je doprinos svim vatrogasnim organizacijama. Zahvaljujemo Tele2 na sustavnoj podršci i pozivamo vatrogasne organizacije da se prijave na javni poziv i tako sudjeluju u ovom hvale vrijednom projektu“, rekao je Mario Starčević, rukovoditelj odjela stručno-tehničkih i operativnih poslova Hrvatske vatrogasne zajednice.

Koliko su dronovi pomogli u sanaciji razrušenih krovova i dimnjaka nakon razornog potresa u Zagrebu istaknuo je Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, kojoj je Tele2 donirao dron 2018. godine u sklopu DRONacije, a i nakon potresa u Zagrebu u ožujku, kada im je dron stradao prilikom hitne intervencije: „U slučajevima zahtjevne i brze intervencije kakva je bila u ožujku nakon potresa, dron nam je bio velika pomoć jer nam je omogućio nadgledanje teško dostupnih područja te pregledavanje stanja nakon potresa i visokih objekata, što je značajno ubrzalo sanaciju najkritičnijih objekata i intervenciju vatrogasaca. Zahvaljujemo Tele2 što prepoznaje naše potrebe i što ovom vrijednom donacijom i projektom sustavno ulaže u modernizaciju vatrogasne opreme.“

Odluku o odabiru vatrogasnih društava za donaciju dronova donijet će stručno povjerenstvo u roku od 30 dana od završetka javnog natječaja i prikupljenih prijava. Povjerenstvo čine predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice, vatrogasnih postrojbi kojima je Tele2 već donirao bespilotnu letjelicu i Tele2. Stručno povjerenstvo odluku o odabiru projekata donijet će na temelju kriterija određenih u javnom pozivu.

Sve informacije o natječaju kao i uvjete javnog poziva projekta DRONacija 2020./2021. godine moguće je pronaći na poveznici.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije