Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TED CRUZ

Teksaški senator na udaru: Usred kolapsa zbog hladnoće i nestašica otišao na odmor u Meksiko

Ted Cruz
Reuters
19.02.2021.
u 21:35

Cruz se 2016. kandidirao na republikanskim predizborima za predsjednika SAD-a te je bio najveći konkurent Donaldu Trumpu. U kampanji su se sukobljavali, ali kasnije su postali najbliži saveznici

Teksaški senator Ted Cruz usred jedne od najgorih nepogoda koje su pogodile njegovu saveznu državu otputovao je u Meksiko na odmor zbog čega se našao na vrlo velikom udaru kritika javnosti. Naime, ovih dana su milijuni Teksašana ostali bez struje, vode i prirodnog plina zbog toga što infrastruktura koja ih opskrbljuje nije mogla podnijeti veliko povećanje potražnje zbog vrlo niskih temperatura koje su dosezale minus 18 Celzijevih stupnjeva.

Građani su ostali bez pitke vode, a ispražnjeni su i supermarketi te se dogodila navala na organizacije koje dijele hranu. Za to vrijeme teksaški je političar u srijedu navečer otputovao u topli meksički resort u Cancúnu. Kada je viđen u zračnoj luci, uslijedio je ogroman niz kritika zato što ne dijeli patnju svojih sugrađana. Pred kućom su mu se okupili prosvjednici. Zbog toga se političar već u četvrtak vratio (pri povratku na slici) te je rekao da je odletio u Meksiko samo na jedan dan kako bi otpratio svoje kćeri jer je htio biti dobar otac.

Ipak je svoj odlazak nazvao “očiglednom pogreškom”, a u međuvremenu je New York Times objavio poruke koje je Cruzova supruga poslala prijateljima te im je predložila da do nedjelje zajedno odu u spomenuti resort u Meksiku. I kuća Cruzovih izgubila je struju te se Heidi Cruz u poruci požalila da im je u kući ledeno. I dok se u posljednjih nekoliko dana situacija u državi počela popravljati, činjenica da je Cruz napustio državu dok se milijuni njegovih sugrađana muče s osnovnim potrebama probudila je bijes Teksašana.

Cruz se 2016. kandidirao na republikanskim predizborima za predsjednika SAD-a te je bio najveći konkurent Donaldu Trumpu. U kampanji su se sukobljavali, ali kasnije su postali najbliži saveznici. 

Ključne riječi

Komentara 2

NE
Nepokolebljiv
18:33 20.02.2021.

Covjek htio na odmor pa narucio katastrofu raji sto ostade u Texasu a on otisao u tople krajeve. Sta je trebao kupiti lopatu za lopatanje snijega pa na odmot na Aljasku ili Sibir? Centralni komitet je zaista mastovit. Slijedeci put kada mu bude sila kenjat da li da ide u kuhinju u slasticarnicu ili na sekret?

LA
Laufer
08:00 20.02.2021.

Bio i ostao teški ljigež. Nisam iznenađen, ali se uvijek iznenadim koliko budala glasa za ovakve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije