Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOSTOVAC PODIJELIO ZASTUPNIKE

Jandroković Grmoji: Stvarno želite da vam skinemo imunitet, a dobro...

Nikola Grmoja
Patrik Macek/PIXSELL
16.10.2020.
u 13:57

Saborska zastupnica koja zbog epidemioloških mjera sjedi na balkonu Sabora kazala je da se ovakvim glasanjem šalje loša poruka u javnosti.

Današnje glasovanje u Saboru pokazalo se malo problematičnijim nego što se mislilo da će biti. Naime, zastupnici koji su izolaciji ili uz samoizolaciji glasali su elektronski iz svojih domova. Međutim, nisu svi uspjeli o tome. Podsjećamo, danas zastupnici glasaju o Izvješću o ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć i o utrošku sredstava u prošloj godini, no i o oduzimanju imuniteta zastupniku Nikoli Grmoji. 

Novi predsjednik SDP-a zastupnik Peđa Grbin zatražio je da se pričeka s nastavkom glasanja sve dok to ne omoguće tehnički uvjeti kako bi svi glasovi bili uključeni u ukupan zbroj glasova. Saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić koja zbog epidemioloških mjera sjedi na balkonu Sabora kazala je da se ovakvim glasanjem šalje loša poruka u javnosti. 

– Ne možemo ovako stihijski odlučivati tko će glasati jer šaljemo jako lošu poruku javnosti, a to je da nije svaki glas jednako važan i da se može jedan glas čuti, a drugi ne – rekla je Selak Raspudić. 

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković kazao je da je i on sam u dilemi treba li nastaviti s glasovanjem. Tad se pak javio Tomašević kojem nije dao govoriti jer se ne poziva na poslovnik. 

– Kolegica je vikala s balkona, to isto nije definirano poslovnikom. Ne može se svatko sjetiti i govoriti što hoće. Izvolite sjesti, nema poslovničke mogućnosti. Kako vi sad imate ideju, tako sigurno ima i drugih 130 zastupnika nešto reći, a to nije predviđeno poslovnikom – rekao je predsjednik Sabora Tomaševiću i dodao je da nije ni Grbinu dopustio da govori.

– Odite na balkon pa vičite, ne znam što da vam kažem. Izvolite sjesti – poručio je Jandroković Tomaševiću i kazao da će se pričekati nekoliko minuta dok se ne riješe tehnički problemi.

Nakon što je glasovanje na kraće vrijeme odgođeno. Jandroković je rekao da će ponovo pokušati. Zastupnici koji su trebali glasati videovezom ipak neće glasovati, a pokazalo se da ima dovoljan broj zastupnika za kvorum. 

Jedna od tema za glasovanje bilo je i oduzimanje saborskog imuniteta Nikoli Grmoji zbog privatne tužbe. Mandatno-imunitetno povjerenstvu u svojem izvještaju odbacilo je taj zahtjev, no s tim se nije složio zastupnik Mosta. 

- Molim sve zastupnike da odbace MIP-ov prijedlog i da mi se skine imunitet u spomenutom slučaju, ali i općenito „kako bi me premijer Plenković i DORH mogli kazneno goniti  zbog teških optužbi koje sam iznio o muljanjima o našim veleposlanstvima - rekao je zastupnik.

– Stvarno želite da vam skinemo imunitet, a dobro... – poručio mu je Jandroković. 

Zastupnik Arsen Bauk rekao je da će klub SDP-a podržati MIP u ovom slučaju s obzirom na to da je riječ o jedinstvenoj situaciji te da bi svi zastupnici u slučaju privatne tužbe mogli zbog pritiska javnosti tražiti oduzimanje imuniteta koji imaju kao zastupnici. Krešo Beljak iz redova HSS-a zatražio je pak da Grmoja kaže o čemu je riječ te da će on glasovati u ovom slučaju kako on želi. 

Jandroković je istaknuo kako je riječ o presedanu, dok je pak Bačić zatražio da se obave konzultacije i da se glasa o ovoj temi nakon stanke. 

Odlučeno je kako će se o tome ipak glasovati nakon dvotjedne stanke. 

Posljednja stavka o kojoj su glasovali bilo je o mjestu potpredsjednika Sabora. Naime, kako je Ostojić svoj mandat stavio u mirovanje, on više nije potpredsjednik Sabora iz reda SDP-a. Većinom glasova nova potpredsjednica Sabora postala je Sabina Glasovac kojoj su odmah upućene čestitke. 

VIDEO: Sukobili se Drele i Jandroković: "Ja ću sada staviti masku, kao što ste vi stavili masku na usta svih nas koji bismo vam se mogli usprotiviti."

Komentara 6

Avatar Ribnik52
Ribnik52
14:16 16.10.2020.

Zasto mu ne skinete imunitet, nek se sramoti jos vise a postoje i tuzbe za klevete, laganje ..

Avatar Cornelius
Cornelius
14:34 16.10.2020.

Interesantno je kolko ti likovi iz grmlja i kamenjara imaju svaki dan energije za blebetanje i idiotarenje. I "to" prima saborsku plaću, beneficije... imat će za lupetanje 5 puta veću penziju nego ČOVJEK koji je crnčio 40 godina. Sramota.

NE
Neo001
10:27 17.10.2020.

Ima li taj most i jednog normalnog ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije