Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinastija Tedeschi
Povratak na članak

Tedeschi: Doselili su se iz Venecije, imaju li rodbinske veze s C. Bruni?!

Emil Tedeschi je u svojim intervjuima govorio o podrijetlu prezimena i doseljavanju svojih predaka iz Italije na Korčulu.

Komentari 13

SU
susadusk
11:47 16.11.2009.

Kupio sam jucer nedeljnji vecernjak i iznenadio se tom naslovu i hvalospjevu familiji Tedeschi. Gospodin koji je pisao taj clanak morao bi biti malo upuceniji kad tako nesto pise. Morao bi napr. znati da je otac mladog Emila Tedeschija takodjerr Emil bio osudjen za vrijeme bivse Juge, osamdesetih godina, na nekoliko godina zatvora kao komercijalni direktor tadasnje Zagrebacke tvornice papira, jer je ukrao nekoliko milijuna dolara pri investiciji u papirni stroj. Taj isti\" tatek\" makon toga postao je direktor Tvornice djecjih cipela Zagreb u Savskoj cesti i od tamo zbrisao u Italiju, prije odlasko u zatvor, gdje su ga cekali vec prije pohranjeni milijuni dobiveni od jedne poznate austrijske firme koja proizvodi opremu za proizvodnju papira. Tamo je spomenuti gospodin, inace veliki komunist i partizancina u ono doba, cekao da mu prodje zastara i kad je stvorena hrvatska drzava, vratio se u \"velikom\" stilu sa svojim sinekom koji se hvalio kako ima \"izvrsne\" naslijedjene trgovacke gene svoga tatice, sa firmom Atlantic paper prodavajuci roto papir za novine. U tome poslu nisu uspjeli pa su se prebacili na prehranu dobivsi u zastupstvo cokoladice Mars i Bount i osnovali Atlantic tradei. Znaci sve to njihovo \"cudo\" temelji se na vec prije ukradjenom novcu! I to je istina i to netko morao znati prije nego sto pise o takvima. Tko ne vjeruje neka pogleda presude zagrebackog suda iz sredine osamdesetih pa ce se i sam uvjeriti.

VL
ĆA
ćaćaća
10:33 15.08.2016.

članak 1 zakona o lopovima...lopov blizak sdp.u nije lopov..

VL
ZO
zokson
23:37 15.11.2009.

A kad malo bolje pogledam, Marisa malo liči na Emila!

VL
OB
-obrisani-
14:37 15.11.2009.

Bilo bi kudikamo zanimljivije čuti kako se onomad prodade Plivina Cedevita i za koji novac Tedescshijevima.Kako ono tvornica pasti za zube Pliva Neva ode iz Plivinog vlasništva.Ajmo malo novinarčići,naoštrite pera i istražite što se u Veroni prodavalo,kako smo popušili s Plivom 3 miljarde eura!

VL
ST
stripi
15:37 15.11.2009.

Čim se toliko rekamira u zadnje vrijeme uvjeren sam da puca na neku političku funkciju. Lako je biti tajkun kada ti je tata sve ostavio ,a radnici rade za 3.ooo kuna. čestitam!

VL
PL
plakir
15:01 15.11.2009.

Možda se netko sjeća Felice Tedeschia vaterpolista porijeklom i rodom iz Korčule koji je godinama igrao za Partizana iz Beograda i za jugoslavensku reprezentaciju(jasno prvo je bio u KPK-korčulanskom plivačkom klubu).Poslije je bio trener vaterpolista Crvene Zvezde također iz Beograda.Što je sad s njim?A i on je rod!

VL
NB
Navrnuti Bracanin
15:19 15.11.2009.

Plakir ima jos jedna stvar a tvojha tvrdnja to potvrdjuje. Svetozar (Toza) i brat Felix su bili zagrizeni Jugoslaveni.

VL
MI
misho32
22:02 15.11.2009.

čitateljstvo bi daleko više zanimalo kao su ti Tedesci došli u posjed Cedevite , jedne uspješne hrvatske robne marke , brenda kakvih Hrvatska ima svega nekoliko. Također bi bilo interesantno za čitateljstvo da istražite da li ti Tedesci pripadaju uju u onih 200 Tuđmanovih HDZ-ovih obitelji ili su možda jugo udbaške provenijencije. To bi bilo interesantno za čitateljstvo , da se istinto informira kako i tko je to popljačkao Hrvatsku.

VL
ZO
zokson
23:34 15.11.2009.

E moj g. Grubišiću, koga zanima tko i što i odakle su Tedeschi? Pa i da su drugo koljeno Sarkozyija koga je to briga i što bi to promijenilo na stvari. Neka nam i Tedeschi i Todorići i Kutlići i Gucići i Rajići objasne kako su preko društvene imovine došli do inicijalnog kapitala, a onda možemo o tome d ali su talijani, francuzi, hrvati ..... stvanro ste se potrudili i istražili otkuda su Tedeschi. Pa ste malo otišli do Korčule, pojeli besplatnu pizzu kod Ive i dok ste vi i vaša ekipa mljackali, Ivo je laprdao o dolasku iz Venecije i onda vam se je pridružio Pero koji je sve to potvrdio i pokazao vam zlatnik koji je dokaz cijele priče velo zanimljive hrvatskom pučanstvu. Jest eli sigurni da st stvano diplomirali novinarstvo?

VL
OB
-obrisani-
13:49 15.11.2009.

Hrvatima je vaznije podrijetlo tih italijana nego koliko su para pokrali i utajili ... malogradjanstina i dodvoravanje za povracati .. fuj!

VL
NB
Navrnuti Bracanin
15:24 15.11.2009.

@ Velno Pliva i Cedevita su kasna faza. Novinarci trebaju krenuti od Sinjske Trgosirovine koja je dala kredit Atlantic paperu sa kojim su kupljene prve prostorije Atlantic Tradea. Atlantic paper u bankrot, kredit ili pozajmica (ne sjecam se bas) see ne mogu naplatiti a magijom Atlantic paperu ostali prostori. Eto malo slagvorta novinarima. Danas Emilic toliko jak da ga se novinarcici boje ili su na njegovoj platnoj listi.

VL
IS
Isabelle
14:15 15.11.2009.

Ovo nema veze s nicim nego samo da se skrene pozornost s afere. Oce reci nemam faks al sam porijekolm Talijan....sto je htio time reci??

VL
Avatar punkufer
punkufer
11:09 16.11.2009.

Koga briga?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.