Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
Povratak na članak

Te 1991. svi smo bili jedno, znali smo zašto se borimo

Građani iz cijele Hrvatske i inozemstva danas se prisjećaju vukovarske tragedije od prije 24 godine, ali i herojske obrane grada

Komentari 67

DA
DalmatinskiGaleb
08:38 18.11.2015.

Taj dan je pala i Škabrnja te su 63 civila poklana na kućnom pragu! Velikosrspki đelati, potpomognuti srbiziranom JNA, su počeli izvoditi svoj krvavi pir. I dan danas ta zmijurina ne miruje - napada Hrvatsku lažima, obmanama, kojekakvim teorijama, a istovremeno hoće ćirilicu, neka prava i slično! Ovo je dan kada se sjećamo žrtava, obnavljamo spoznaju s kim i kakvima smo živjeli u okruženju, postajemo svjesni u kakve se životinje ljudi mogu pretvoriti i odajemo zahvalu onima koji su nas tog tereta smrti oslobodili - hrvatskim braniteljima!

VL
IC
icro
08:31 18.11.2015.

Moravica. Ne razumijem vasu motivaciju. Zasto vjerujete da to sto niste uspijeli kad ste imali sve u rukama da vam to moze uspjeti u buducnosti. Ima nas dovoljno koji Vukovarsku zrtvu nikad necemo zaboraviti.

VL
Avatar navijač
navijač
08:34 18.11.2015.

I nakon toliko zla i mržnje , pola Hrvatske glasa za one koji su hrvatsku razoružali kad joj je bilo najteže (Račan je predao oružje Teritorijalne obrane hrvatske tzv. jugoslavenskoj nsrodnoj armiji) pa se onda pitamo zašto nam je ovako.. Danas se ne predaje oružje nego ekonomsko / politicka moć kako bi se Hrvatska bacila na koljena. U zfravlje.

VL
IC
icro
08:32 18.11.2015.

Moravica. Ne razumijem vasu motivaciju. Zasto vjerujete da to sto niste uspijeli kad ste imali sve u rukama da vam to moze uspjeti u buducnosti. Ima nas dovoljno koji Vukovarsku zrtvu nikad necemo zaboraviti.

VL
MA
Malenkost
08:48 18.11.2015.

U Vukovarskoj koloni sve udaljiti koji nisu tada bili tu. Svi politicari samo zele "dobiti s svojim nazocnosti" a u stvari sve su opljackali i unistili HR. "Te 1991. svi smo bili jedno, znali smo zašto se borimo " nijeije istina. Tu su bili oni koji su unali zasto se bore - ovi drugi su gledali i bili na Kickboxu- da bi kasnije preuzeli od zrtvenjaka oslobodenu drzavu. F.T i Crkva napravise najvece zlo nakon Oluje- Nelustraciju. U ime navodne svopce pomirbe! Jad. Izsmijavanje zrtava Vukovara se nastavlja. Maknuti sve politicare iz kolone.Odmah.

VL
DU
Deleted user
08:57 18.11.2015.

Citam pojedine komentare I gadim se! Pisu ih oni koji rata vidjeli nisu. Tad nije bilo politike, a danas se politicari hrane podjelama kojih onda nije bilo. Zato nam I je ovako. Zavadi pa vladaj!

VL
LU
Lujo123
09:29 18.11.2015.

admine - kad ja napišem svoje mišljenje koje nikoga ne vrijeđa, ali je istina (a istina zna biti i te kako neugodna) zbrišeš me bez pardona - a zakaj dozvoljavaš ovom "moravici" da vrijeđa i lupa takve glupos*i u tak velikim kolićinama koje ukazuju na neku psiho boleštinu? Čak ak je i u ime Stirije - preveć je!!

VL
Avatar javorko
javorko
08:56 18.11.2015.

danas imam legalizirani teroristicki cin u saboru.!!danas skupina koja je izvrsila teroristckiu cin imaju svoje predstavnike u saboru bravo zorane diko hrvatska al nece ni tvoja do zore

VL
Avatar kravata
kravata
08:24 18.11.2015.

Na zalost na danasnji dan se baca smece po zapaljenim lampionima i ako se ne zna ko je zapalio , zapaljeni su za hrvatske zrtve za hrvatsku a u istom gradu se na marsalovom trgu veslo piju kavu ti isti kome smetaju zapaljeni lampioni. Biraci se odlucili za ovu drugu titovu kavu a ne vukovarske zrtve.

VL
PA
patria
09:41 18.11.2015.

Sve one silne i nevjerovatne strahote i zločine koji su rezultirali ogromnim ljudskim stradanjima, žrtvama i uništenim životima Srbi su te 1991. u Hrvatskoj sasvim otvoreno i slobodno radili usprkos prisutnosti brojnih domaćih i stranih snimatelja i novinara pred očima čitavoga svijeta. I opet Hrvatska tada nije zadobila simpatije niti pomoć od mnogih velikih sila koje su ostale hladne i dosljedne u podilaženju i potpomaganju Miloševiću iako su veoma dobro znale da je konačni cilj srpske politike stvaranje Velike Srbije kao geopolitičkog nadomjestka za propalu Jugoslaviju. Bez silne žrtve i stradanja brojnih hrvatskih branitelja i civila, a posebno bez žrtve Vukovara danas ne bi imali slobodnu i samostalnu hrvatsku državu, ili bi imali takvu koja bi granični prijelaz sa Srbijom imala kod Novske. Zato hvala svim hrvatskim braniteljima i posebna hvala žrtvi grada heroja Vukovara.

VL
Avatar utunelu
utunelu
09:10 18.11.2015.

sad imamo legalizirani cin terorizma u saboru upravo je sdp dao status leganosti izvrsenoj agresiji na domovinu a to su predstavnici manjine zbog koji je ovaj rat i poceo!!!

VL
PA
pukovnik.aureliano
10:53 18.11.2015.

vječna slava junacima Vukovara

VL
ZE
Zemuncevic
22:14 18.11.2015.

Ujedinit cemo se mi opet!!!! Hrvat moze sve dati ali Hrvatsku ne kako mislite sa BIZANTINSKIM PREVARAMA postici!!!!!

VL
RA
razočaran
15:29 18.11.2015.

o kakvom se to zajedništvu blebeće? niti 1991, niti 1993 niti 1995 nije hrvatska bila jedinstvena, bili su oni koji su uživlai po zagrebu, puli , splitu i varaždinu (ne samo stanovnici tih gradova nego i oni koji su pobjeglii iz ugroženih podrućja ) te oni koji su iz navedenih mjesta zajedno sa onima iz ugroženih područja ležali u blatu . zato danas oni koji su ležali u blatu , anisu imali " sreće" da budu ranjeni jedva preživljavaju , neki od njih bez ikakvih životnih radosti čekajući u agoniji svoju smrt u 50 -oj (prosjek života branitelja) . ali očito je i to predugo za veliku većinu hrvata a posebno hrvatica , oni bi bili najsretniji da su pomrli 1997 nakon integracije vukovara u Hrvatsku

VL
KA
kajbum
21:16 18.11.2015.

A zasto smo mi izgubili svoj cilj a komunisti I cetnici jos imaju svoj cilj I blize su ostvarenju svog cilja nego ikad prije.

VL
LU
Lujo123
09:15 18.11.2015.

Te 1991. svi smo bili jedno, znali smo zašto se borimo ------------------------------------------------------------------------------------ Krivo - mislili smo da znamo, ali mi koji smo se borili bili smo potpuno u krivu - oni koji se nisu borili i koji su uzimali "managerskeke kredite" oni su znali zašto se mi borimo i na najperverzniji način su nas izigrali, obogatili se pljačkom i nas koji smo se borili napravili sirotinjom. Da bila je to možda i najveća borba u povijesti Hrvatskog naroda, ali i najveća pljačka u toj istoj povijesti - i sad (kak veli general Rojs) "ko je jamio jamio je, a ko je dobio metak dobio je (ovo sam ja dodao) - idemo dalje do nove prijevare i prigode za pljačku! Ne može biti užasnije, odurnije i ne mogu se sjetiti riječi kojima bi se izrazio o tom užasu nepravde i poniženja. Nedavno posjetih grobove svojih dječaka koji su mislili da znaju zašto ginu, ali sam pazio da ne sretnem nikoga od njihovih najmilijih - i sam se osjećam odgovornim za prijevaru i sve tragedije koje su snašle te divne ljude!

VL
VC
von_canada
08:33 18.11.2015.

Svaki rat je uzas bez pandama za poredjenje, ali rat na prostorima bivse Jugoslavije je nosio jednu posebnu notu svireposti...neponovilo se.

VL
Avatar šjorbepo
šjorbepo
13:01 18.11.2015.

Svi smo bili kao jedan,dok nas politika nije razdvojila.

VL
Avatar istovari
istovari
10:03 18.11.2015.

"Te 1991. svi smo bili jedno, znali smo zašto se borimo...." nismo bili jedno! Kratko pamćenje u Hrvata...kradezovska pljačka je krenula i famozna privatizacija još 1990....jedni krenuli na frontu, a drugi krenuli "privatizirati"...200 famiglia je dobilo Tuđmanov blagoslov da sea se obogate....Ja koji sam bio na bojištu u ljetnoj uniformi u prosincu 1991. nisam bio jedno sa "poduzetnikom" g. Kutlom koji je tada već bio vlasnik 200 poduzeća koje nije znao ni nabrojati....

VL
KN
knezevic3d
08:58 18.11.2015.

sirotinja ginula...a znali su za sta se bore onih 200bogatih obitelji a ostalo stoka sitnog zuba.....kako bi rekao nas francek

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.