Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paolo Gentiloni

Talijanski ministar priznao: Akcija rušenja Gadafija bila je pogreška

Paolo Gantiloni
DPA/PIXSELL
06.12.2014.
u 09:23

Na razgovoru sa stranim novinarima Gentiloni je kazao da je stabilizacija situacije u Libiji i regiji glavni prioritet talijanske vanjske politike.

Talijanski ministar vanjskih poslova smatra da su zapadne države prije tri godina napravila pogrešku kada su intervenirale u Libiji kako bi se srušio režim Muamera Gadafija.

- Prije tri godine možda smo napravili pogrešku, kada su se međunarodne snage uplele bez razmišljanja što će se kasnije dogoditi. Talijanski glas je bio preslab - rekao je talijanski ministar vanjskih poslova Paolo Gentiloni na RAI-ju, piše RT.

Na razgovoru sa stranim novinarima Gentiloni je kazao da je stabilizacija situacije u Libiji i regiji glavni prioritet talijanske vanjske politike.

>>Na Gadafija udarali 50 puta, na ISIL sramežljivo - 6 puta

>>Provedite medeni mjesec u Gadafijevoj vili u Njemačkoj

Komentara 32

MX
Mister X
09:39 06.12.2014.

Ne samo ubojstvo Gadafija je bila "pogreška" samo ima malo političatra koji imaju muda da govore priznaju ...

PA
Pathfinder60
09:31 06.12.2014.

Gadafia je eliminirao Nicolas Sarkozi da skrije istinu o novcu koju kojim je Ghadafi financirao njegovu predsjednicku kampanju i o novcu kojim je beneficirao on i njegovi prijatelji iz njegove politicke stranke UMP. Da Sarkozi ima malo covjecanstva, sakrio bi se u najdublju rupu u Sibiru i nikade vise se nebi pojavio u javnosti. Sto reci, nakon svega zla koji je nanio, opet postulira za predsjednika. Jadan ovaj svijet.

GA
Gambit
10:23 06.12.2014.

Ne treba nam nitko kazati da je skidanje Gadafija bila pogreška. To smo znali tada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije