Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAORUŽANI PROLETERI ZA KOMUNIZAM

Talijanski ljevičarski terorist priznao ubojstva iz 70-ih

Cesare Battisti
Foto: Kika/Pixsell
25.03.2019.
u 22:47

Dok je ispitivan u zatvoru odgovorio je da je na ubojstva gledao kao na pravedan rat i tek sad shvaća nedjela koja je počinio.

Bivši ljevičarski terorist Cesare Battisti priznao je prvi puta da je počinio četiri ubojstva 70-tih godina prošlog stoljeća, nakon što je desetljećima nijekao bilo kakva nedjela, te se ispričao obiteljima žrtava, rekli su u ponedjeljak tužitelji.

Battisti (64) je izručen Italiji u siječnju nakon gotovo četiri desetljeća bijega, što u Francuskoj što u Brazilu.

"Imao je skrovište desetljećima, zahvaljujući imidžu nevine žrtve političkog progona. Sada je odlučio stvari iznijeti na vidjelo", rekao je tužitelj Alberto Nobili, čelnik milanskog protuterorističkog tima.

Battisti je osuđen u odsutnosti na doživotni zatvor za sudjelovanje u četiri ubojstva, među kojima dvojice policajca, kasnih 70-tih godina kada je bio član ekstremo lijevog pokreta Naoružani proleteri za komunizam.

Ranije je već priznao da je pripadao toj skupini, ali je uvijek nijekao da je nekoga ubio.

Ispitivan je u zatvoru tijekom vikenda i Nobili je naveo njegove riječi: "Kada sam ubijao mislio sam da vodim pravedan rat. Sada shvaćam nedjela koja sam počinio i ispričavam se obiteljima žrtava".

Njegov je odvjetnik Davide Steccanella potvrdio da je Battisti priznao i zanijekao da to priznanje ima ikakve veze s time što njegov klijent traži bolje zatvorske uvjete ili eventualno  smanjivanje zatvorske kazne. "Moj je klijent jednostavno odlučio pojasniti tko je bio u svojim dvadesetim godinama, a tko je sada".

Napad na Novom Zelandu - Pomahnitali terorist pobio desetke ljudi

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Matteo1200
Matteo1200
23:26 25.03.2019.

Ološ koji nije birao načine da svoju zemlju pretvori u komunističku vukojebinu je u najmanju ruku zaslužio metak u čelo

Avatar Le-Freak
Le-Freak
08:51 26.03.2019.

Kada ce nasi jugoljevicari priznati i kajati se za ubojstva. Vjerovatno kada i gazda im Vucic.

Avatar JEDNONOGIBRAVAR
JEDNONOGIBRAVAR
08:38 26.03.2019.

Ne brini, svako ubojstvo koje počini ljevičar je pravedan rat , ta ne bi oni činili nedjela. hm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije