Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERORIZAM

Talijani demantiraju: 'Bild širi paniku bez temelja'

talijanska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
20.04.2016.
u 11:20

Bild je na naslovnoj stranici objavio informaciju kako postoji opasnost od terorističkih napada na plažama

Talijanski ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano opovrgava pisanje njemačkog lista Bild da postoji opasnost od terorističkih napada na talijanskim, francuskim i španjolskim plažama.  

– Djelujemo na preventivnom planu putem prisluškivanja, kontrole osoba, brodova i vozila. Izbacujemo sumnjive osobe. Nijedna zemlja nije izvan opasnosti od terorizma, ali do sada je plan preventivne kontrole bio učinkovit – kazao je Alfano. 

Bild je na naslovnoj stranici objavio informaciju iz navodnih njemačkih izvora službe sigurnosti, koji su upozorenja navodno dobili od talijanskih tajnih službi, kako postoji opasnost od terorističkih napada na plažama. Među razne prodavače pića i predmeta za plažu mogli bi se ubaciti teroristi i izazvati eksplozije na plažama Sredozemlja, napisao je Bild. Teroristi preodjeveni u prodavače na plažama, piše Bild i citira bezimenog dužnosnika njemačke službe sigurnosti koji kaže kako bi tzv. ISIL mogao pokrenuti drugačiju dimenziju terora, a plaže ne mogu biti zaštićene. Njemačkoj službi sigurnosti su takvu mogućnost navodno javili njihovi talijanski kolege, ali oni to opovrgavaju.

– Ne postoji nikakva uzbuna takvoga tipa – izjavio je nacionalni protuteroristički tužitelj Franco Roberti i naglašava kako je „pretpostavka da se tzv. vucumprà (kako u Italiji nazivaju prodavače po plažama) pretvore u teroriste plod čiste fantazije“. 

– Potrebno je smanjiti strahove prema kojima bi teroristi mogli doći zajedno s migrantima koji dolaze na naše obale – dodao je Roberti. 

Pisanje lista Bild u Italiji je ocijenjeno kao „potpuno neutemeljeno“, pa mu danas talijanski listovi gotovo uopće ne pridaju pažnju. Predsjednik parlamentarne komisije za nacionalnu sigurnost (Copasir), Giacomo Stucchi, kaže kako ne postoji nikakva informacija o mogućem pretvaranju prodavača na plažama u teroriste. 

– Nitko nikada nije govorio o planiranju napada takve vrste – kazao je Stucchi i dodaje kako bi se prije pisanja nekih članaka novinari trebali bolje informirati i tekstove temeljiti na stvarnim podacima.

Komentara 7

Avatar nekakav
nekakav
13:10 20.04.2016.

sva sreća da nema nikakvih opasnosti od terorističkih napada na njemačkim plažama. kao ni na danskim, norveškim, švedskim.... vidi ti to, pa onaj norvežanin brevik nije isilovac, a što je napravio... jel to neka norveška indoktrinacija o kojoj mi pojmajma nemamo? ni frizl iz austrije nije taliban bio... čudno je to. 'naši' zlotvori nisu teroristi, al 'njihovi' jesu.

DU
dukidudoje
14:25 20.04.2016.

svi znamo da medije ne samo bild, nego sve medije u europi i zapadu a i sire rade propagandom i lazima

DU
dukidudoje
14:27 20.04.2016.

zadnjih godina medije su ogledalo ljudi evrope i zapada, a to je pokazatelj toga da nema etike, da drugi namecu lazi i da mediji pisu lazi ,propagande i time su na strani neistine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije