Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost ostaje

Belgija upozorava: ISIL poslao više džihadista u Europu

Belgijska zastava i zastava Islamske države
Foto: Reuters/PIXSELL
19.04.2016.
u 13:38

OCAM, koji neovisno određuje stupanj prijetnje u Belgiji, odlučio je da treba ostati na razini 3, što je stupanj niže od najviše razine prijetnji.

Čini se da je ISIL poslao više boraca u Europu i Belgiju, rekao je danas državni koordinacijski centar za analizu prijetnji, četiri tjedna nakon napada na glavni grad za koji je odgovornost preuzela ta ekstremistička skupina.

Vlasti vjeruju da je istraga o napadima 22. ožujka, koja je rezultirala mnoštvom uhićenja, dovela do razbijanja ćelije odgovorne za bombaške napade.

Međutim, opasnost ostaje, rekao je ravnatelj Centra za analizu prijetnji (OCAM) Paul Van Tigchelt na konferenciji za novinare, a prenosi novinska agencija Belga.

Rekao je da je centar primio informaciju o tome da je ISIL rasporedio više pripadnika u Europi. Trenutačno nije dostupno više podataka.

OCAM, koji neovisno određuje stupanj prijetnje u Belgiji, odlučio je da treba ostati na razini 3, što je stupanj niže od najviše razine prijetnji.  

Taj stupanj znači moguću i vjerojatnu prijetnju.

Napadi 22. ožujka, u bruxelleskoj zračnoj luci i postaji podzemne željeznice, odnijeli su 32 života. 

>> U Iraku ubijen dužnosnik Islamske države 

>> Obama: Islamska država je u defenzivi u Iraku i Siriji

Komentara 8

DU
Deleted user
14:56 19.04.2016.

sada će "buduća" tajnica UN objasniti Belgijancima da pojačaju kontorole na ukrcaju u zrakoplove .

Avatar Ohjooj
Ohjooj
15:08 19.04.2016.

Ma to nije moguće... u Europu je ušlo preko milion muslimana - sve sami fini ljudi, Milanče zajedno sa Pusom rekao da oni ne idu balkanskom rutom i da ISIL-ivci ne dolaze u Europu - pa što je sad to?! I još se belgijski ministar morao izvinjavati za izjavu da su neki od muslimana plesali kad se desio bombaški napad u kojem je poginulo više od 100 ljudi - a to kao nije bila istina... ode sve k vragu...

LD
lopov drpiga
15:23 19.04.2016.

Belgijski ministar vanjskih poslova za belgijsku TV prije nekoliko godina kad su počeli odlasci dolasci džihadista u Siriju je izjavio da će se tim hrabrim revolucionarima možda sagraditi spomenik. A spomenik bi trebalo sagraditi ljudskoj gluposti koja je dovela dodo toga da takvi idioti rade u općem interesu. Pun ih je parlament u Briselu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije