Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KABUL

Talibani preuzeli odgovornost za napad na hrvatske vojnike

U Afganistanu ranjena tri hrvatska vojnika
Foto: MORH / M. Čobanović
1/8
24.07.2019.
u 15:22

Benjamin Burbank, glasnogovornik NATO-ove misije Odlučna podrška rekao je da je član koalicijskih snaga preminuo od ozljeda nakon što je jedno njihovo vozilo pogođeno eksplozivnom napravom.

Talibani su preuzeli odgovornost za samoubilački napad u srijedu u Kabulu u kojemu je poginuo jedan i ranjena dvojica hrvatskih vojnika, prenose agencije.

Josip Briški (27) podlegao je ozljedama nakon što se bombaš samoubojica zabio u jedno od vozila u konvoju na putu prema zračnoj luci.

Talibani su priopćili da je njihov borac umro kao "mučenik" nakon što je ubio ili ozlijedio "velik broj agenata CIA-e" raznijevši se u automobilu punom eksploziva, prenosi AFP.

Foto: MORH

Reuteres ističe da je to prvi poginuli hrvatski vojnik u Afganistanu otkako je članica NATO-a Hrvatska 2003. ondje poslala svoje snage.

Najnoviji bombaški napad dogodio se uslijed priprema za osmu rundu pregovora između Sjedinjenih Američkih država i talibanskih dužnosnika u Kataru ovog tjedna radi okončanja rata u Afganistanu koji traje 18 godina.

U Afganistanu je oko 20 tisuća stranih vojnika, uglavnom Amerikanaca, u sklopu misije NATO-a predvođene SAD-om u kojoj obučavaju, savjetuju i pomažu afganistanskim snagama. Pojedine američke postrojbe obavljaju antiterorističke operacije.

Dužnosnici su u Kabulu rekli da su talibanski borci raznijeli vojno vozilo sa stranim vojnicima, usmrtivši jednog i ozlijedivši najmanje trojicu.

"Eksplozija je zahvatila konvoj stranih vojnih snaga na području Tarakhela, na cesti između Kabula i Jalalabada", izjavio je glasnogovornik policije u Kabulu, Ferdous Faramarz.

Benjamin Burbank, glasnogovornik NATO-ove misije Odlučna podrška rekao je da je član koalicijskih snaga preminuo od ozljeda nakon što je jedno njihovo vozilo pogođeno eksplozivnom napravom.

Komentara 54

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
16:14 24.07.2019.

zato treba "spašavati" onaj ološ u Libijskim vodama i dovoditi ih u Hrvatsku da bi si Božinović i Plenković isigurali sinekuru u Brislu.

DU
Dubrava
15:46 24.07.2019.

Talibani su ustvari elita ljevičara.Drugovi ubojice.

DU
Dubrava
15:52 24.07.2019.

Saučešće obitelji i bebi koja neće upoznati oca koji je išao zaraditi novac za njenu bebi papicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije