Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvukao živu glavu

Taksista izboli nožem jer nisu imali novca da mu plate vožnju

taxi cammeo
Goran Kovačić/PIXSELL
10.07.2011.
u 14:59

Ranjeni Stojković uspio se dovesti do sjedišta Cammea na Trsatu odakle je prevezen u bolnicu

Mogla je to biti kobna vožnja za 44-godišnjeg Branka Stojkovića, vozača Taxi Cammea u Rijeci. Četiri policiji zasad nepoznate osobe, među kojima i jedna žena, danas nešto iza ponoći naručile su vožnju koja se kasnije pretvorila u krvavi obračun u kojem je nožem izboden taksist Stojković.

Odbili platiti vožnju

Do sukoba je došlo zbog neisplaćene taksi usluge, vožnje od Opatije do riječke Žabice. Napadači su nakon vožnje izašli iz Stojkovićevog taksija i pobjegli, no on nije htio odustati. Krenuo je u potragu za njima te ih našao nedaleko Žabice, u Ciottinoj ulici gdje je oko 1.30 sati i došlo do sukoba i ranjavanja. Kada su shvatili da ih je taksist pronašao, razbježali su se, osim jednog koji se odlučio razračunati s Stojkovićem, U tom je sukobu ranio taksistu, zadavši mu dvije ubodne rane, u lijevu nadlakticu i trbuh.

Nesretni se Stojković, tako ranjen, uspio odvesti do sjedišta Cammea na Trsatu, a potom je prebačen u KBC na Sušaku. Nakon ukazane prve pomoći, zbog ubodne rane u trbuh Stojković je podvrgnut operaciji. Njegovo je stanje stabilno, srećom radi se o manjoj ozlijedi trbušne maramice, ne i unutarnjih organa, potvrdio nam je dr. Nikola Gržalja s riječke Traumatologije. Stojkovića smo posjetili u bolnici, no nije bio raspoložen za razgovor s novinarima. Policija, nakon obavljenog očevida, traga za Stojkovićevim napadačem. U Cammeu su zatečeni, jer se dosada, osim javnosti već poznatim sukobima s drugim taksistima, nije dogodilo da putnici napadaju njihove vozače ni u jednom od gradova u kojima pružaju taksi usluge.

Lake mete i tragični ishodi

Napadi na taksiste odavna pune stranice crne kronike. Prošle je godine žrtva napada bio 52-godišnji zagrebački taksist, stradao od ruke Dinamovca Igora Bišćana. Mnogi pamte i Željka Radonića, zvanog Pedala koji je imao samo 13 godina kada je u rujnu 1992. hladnokrvno ubio taksistu. Još jedno hladno i proračunato ubojstvo zagrebačkog taksiste Zlatka Popovića 1998. godine šokiralo je Hrvatsku. Hicem iz revolvera Smith&Wesson, kalibra Magnum 357 ubile su ga dvije djevojčice, tada 16-godišnja Petra i njezina godinu i pol mlađa sestrična Tea.

Potkraj siječnja 2008. u Korlatu kraj Benkovca tada 22-godišnji Elvis Šopić na bešćutan je način ubio 30-godišnjeg taksistu Igora Ćustića iz Murvica pokraj Zadra. Da bi prikrio tragove, izazvao je požar u kojem su izgorjeli auto i tijelo taksiste.

>>Rat taksista: s više od 80 vozila blokirali promet kod kolodvora

>>"Okružili su me, a među njima i trudna taksistica"

Komentara 24

OB
-obrisani-
20:12 10.07.2011.

i mušterije počele .......... !

OB
-obrisani-
16:18 10.07.2011.

dugogodišnje robije svoj četvorici!

OB
-obrisani-
17:47 10.07.2011.

TAXI treba imati tarife po kilometru , svo ovo danas je jedna VELIKA PLJACKA onih koji se TAXIJEM prevoze....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije