Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
filozof i govornik
Povratak na članak

Tako je govorio Gotovac, političar koji se uvijek držao uspravno

Uvjerenja
: Ono što je mislio, to je i govorio i za to je bio spreman i umrijeti

Komentari 29

DK
dkatica2
09:45 07.12.2012.

Vlado se držao uspravno kao Hamlet , ali po njemu od Hrvatske ne bi bilo države , usred rata on je oštro kritizirao aktualnu Tuđmanovu vlast .

VL
Avatar Matija22
Matija22
10:38 07.12.2012.

trebala bi neka ulica u nekom gradu dobiti ime po njemu dosta je on zaslužan za stvaranje Hrvatske države.

VL
Avatar MK
MK
11:01 07.12.2012.

07.12.2012. u 10:50h marnie je napisao/la: crna vrana Bio je velik, ali njegove procjene su se pokazale pogubnim ? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ...DA, bio je velik! ...one odluke iz pozicije "oporbenjaka" i iz nemocne pozicije - DA, bile su pogubne! ...nit je je Özil los igrac samo zato sto je Modric dosao u Real - nit pak je Modric los igrac mada ne dobiva minutazu koju smo svi zeljeli. ...nemoj ga "njima" prepustiti! ...preko njega bi oni "cistili" svoju crnu savijest! ...neka se oni klanjaju Josipu Brozu, a ne Vladi Gotovcu!

VL
DA
Dawgydawg
11:33 07.12.2012.

Naš prorok. Vječni mu pokoj duši.

VL
OB
-obrisani-
14:53 07.12.2012.

čudno je da jugonostalgičari na ovome forumu svršavaju na ove riječi, iako je njihova želja umanjiti značaj hrvatskog georga washingtona Živa je, bila je živa i živjet će Hrvatska! Živjeli.

VL
OB
-obrisani-
14:56 07.12.2012.

riječi za povijest . " Mi Hrvati kada ne bismo imali ovo dostojanstvo i kada ne bismo imali ovu ljubav, umirali bismo od srama, ali ovi ovdje nemaju od čega umrijeti jer nemaju ni dostojanstva ni ljubavi "

VL
CI
cinbenik
09:09 07.12.2012.

Hrvatska je sramota, bila nestaviti i izabrati ovog covjeka za vodju Hrvatske u odcjepljenju od YU..........Nije odgovarao emigraciji,a zbog svog postenja ,pa sa njim nisu mogli rasturati "komunisticku" Hrvatsku............I dan danas se osjecaju posljedice tih pogresaka..............Crkva je naravno podrzala uzgajane prijedloge emigracije koji su bili zastarili 60godina...........to nije bio slucaj sa Vladom........Jedini covjek za vodju Hrvatske,ako vec nisu smjeli biti "komunjare" kao u Sloveniji,je trebao biti Vlado Gotovac..........Naravno sa njim,rat bi trajao puno krace,nebi bilo pljacke i pogresne pretvorbe i privatizacije,ostali bi Hrvati u Bosni i nebi radio nikakve zastarjele exsperimente kao HDZe i tadasnje vodje...........Samo mozemo misliti gdje bi sada bili sa ovim covjekom............takodje je kritizirao HDZe na prve pogresne korake.........Slali su svoje ljude da sramote Hrvatsku i fizicki napadaju ovog velikog Hrvata,a zbog toga su patili i opate svi Hrvati.............Da smo ZNALI birali bi Vladu,a ne one koji su rekli da znaju i sada smo gdje smo bili 1980god..........

VL
CI
cinbenik
09:16 07.12.2012.

Nije odgovarao tadasnjem "monteru" hrvatskih vodja Susku,koji je vedrio i oblacio" u postavljanju na funkciju i uglavnom donosio odluge u korist svoje rodne regije,pa tako nisu slucajno birali 99%vlade HR iz te regije.......................Povjest ce potvrditi takve istine za one koji nemogu prihvatiti ovakviu suludu istinu...........To je osjetio i Vlado i o tome znao progovoriti...............Ipak je ostao zeljeni vodja ,a od onih koji su dosli "demokratski" sa baustela na vlast RH.........

VL
Avatar navijač
navijač
09:43 07.12.2012.

Kamo sreće da nam je i danas u saboru.

VL
Avatar MK
MK
10:11 07.12.2012.

...Vlado Gotovac ce uvijek ostati velikan Hrvatskoga naroda! ...doduse se nikad nije mogo snaci i pomiriti sa cinjenicom da je povijest htjela da je pored Dr. Franje Tudmana bio br. 2 - ali to ne mjenja nista na njegovoj stvarnojj velicini i onom koliko ga je Hrvatska trebala onda - i koliko bi nekog kao njega Hrvatska trebala i danas! ...dok danas gledamo jednu Vesnu Pusic kako Srbiji savjetuje neka se zali UN-u radi oslobadajuce presude Generalima Gotovini i Markacu - umjesto da njima jasno (kao i Gotovac!) kaze neka prihvate tu odluku suda - ili sve drugo samo steti vec i onako opterecenim odnosima izmedu Hrvatske i njih. ...ova Vesna nas opet navlaci u balkansku mocvaru i pokusava izruciti zlobnicima u ruke!

VL
Avatar MK
MK
10:14 07.12.2012.

07.12.2012. u 09:09h cinbenik je napisao/la: ..........Nije odgovarao emigraciji,a zbog svog postenja >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ...ma kojim drogama se ti hranis? Vlada Gotovac bio je "emigracija". ...istina je ocito ta da tebi "emigracija" smeta - a sada si se uhvatio Vlade Gotovcaca da podjele programiras.

VL
Avatar marnie
marnie
10:15 07.12.2012.

Da, ja ga pamtim i po tome da nije bilo dana a da se nije obrušio na dr Tuđmana a osobito mi je ostao upamćen po zločestim komentarima na ljude koji su, zamislite, ponovno birali dr Tuđmana (obljetnica 10.12.) kada) kada eto on to nije zaslužio ... I na kraju se je još slizao s ljevicom !

VL
Avatar MK
MK
10:25 07.12.2012.

07.12.2012. u 10:15h marnie je napisao/la: >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ...nemoj ga ocijenivati izkljucivo po njegovim "tastinama" - jer svi smo na neki svoj nacin ono sto nas cini obicnim ljudima i zarobljeni onim sto cini tok nasega zivota. ...ocjenjuj ga po onomom sto je stvarno bio i sto je iz njega cvalo! ...da je Vlado Gotovac dobio ono sto je mislio da mu pripada - mozda bi bio jos cvrsci u nekim stvarima nego je Dr. Franjo Tudman. Sa jednakim zarom kao Franjo radio bi k Hrvatskoj Drzavi - ali bi je na kraju dobili, drugo je pitanje.

VL
CV
crna vrana
10:35 07.12.2012.

Velik je bio Vlado. Svjetionik u mrkloj noći mnogih naših stranputica. Tim riječima je moguće najkrače i najcjelovitije opisati velebni domoljubni Gotovčev doprinos hrvatskoj kulturi i narodu. Ono za što Vlado nije imao previše dara je ispravna politička procjena glavnihh aktera politikih procesa svoga vramena, jednako kao ni njegov stranački sudrug Budiša. Budiša je poslužio Račanu kao smokvin list, a Gotovac Mesiću kao intelektualno opravdanje za njihov povratak na vlast , a time i trajniji revival komunističkog mentaliteta za kojeg smo mislili da je devedesetih ostao u ropotarnici hrvatske političke povijesti. Te njihove ( krive ) procjene, ostavile su dubog (pogubni ) trag po hrvatske nacionalne interese, a posljedice ćemo još dugo trpjeti i osjećati.

VL
Avatar MK
MK
10:36 07.12.2012.

crna vrana... ...to je to! ...nemam sto dodat nit oduzet.

VL
DM
dexter_morgan
10:40 07.12.2012.

vjerovali vi tuđmanovci ili ne ali za sto godina će se tuđman tek usputno spominjati u povijesnim udžbenicima a vlado gotovac i njegove poruke će i dalje živjeti nije se pojavio još nitko na političkoj sceni tko bi mu bioo dostojan pridržati vrata to je čovjek koji je u saboru izjavio da je najgore što nam se može dogoditi da postanemo isti kao naši neprijatelji to je čovjek koji je obolio u zatvoru i od posljedica toga i umro, a da se to saznalo tek nakon smrti - drugi bi to koristili kao političko oružje to je čovjek koji je račana blijedo gledao kada mu je ovaj nudio mini savez sdp-a i ls-a unutar šestorke, jer nije bio sposoban za sitne spletke - nakon toga se račan okrenuo budiši i napravio veliku grešku i da, to je čovjek koji je svaki dan kritizirao tuđmana i njegovu vladavinu

VL
Avatar marnie
marnie
10:50 07.12.2012.

crna vrana Bio je velik, ali njegove procjene su se pokazale pogubnim ????

VL
AU
autoritet
10:52 07.12.2012.

Čak i ovog pitomog gospodina Gotovca Tito je strpao u zatvor na 6 godina. Isti onaj Tito koji ima trg usred Zagreba.

VL
CI
cinbenik
12:12 07.12.2012.

Nikom MK nesmeta emigracija nego njihova dosljednost.----------Imali su priliku,i rekli da ZNAJU.....Crkva ih je podrzala i dosli su na vlast...........makli su sve igrace,koji su se bili sposobni nositi sa Slobom..........dobili smo rat,a sa njim i embargo,kada je Hrvatska pocela gorit nisu imali rjesenja..........Srbi su uzeli sto su htjeli.........vodili su pogresnu politiku u BiH,a rezultat njihove vizije Hrvatske,je 50% manje Hrvata u toj drzavi........naravno posto je RH vlada bila iz jednog dijela BiH,tom dijelu se nista nije desilo i mogli su raditi sta i volja..........Za svu tu politiku su patili Hrvati i Hrvatska,a posljedice osjecaju i danas........O pljacki da nepricamo..........da je Vlado bio bilo bi puno vise mudrosti i rezultata,ako vec nismo kao Slovenci smjeli ostaviti komunjare".........vidimo gdje je Slovenija.........samo ih je mogao Vlado zamijenit po sto je crkva birala,a Vlado je emigracija.........Izabrali smo pogresne,a Vlado ce ostat velik i veci od pogresnih vodja..............i biranja............

VL
OG
Oger
12:14 07.12.2012.

07.12.2012. u 10:40h dexter_morgan je napisao/la: ................. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- i da, to je covjek koji je u svemu sto je rekao zadrzao pravo

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.