Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iztok Mirošič

Slovenski državni tajnik u Berlinu razgovarao i o pitanju arbitražne presude

Savudrija
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
24.08.2017.
u 08:23

Prema riječima slovenskog diplomata, odnos Hrvatske prema arbitražnoj presudi mogao bi utjecati i na Berlinski proces o zapadnom Balkanu.

Državni tajnik u slovenskom ministarstvu vanjskih poslova Iztok Mirošič sastao se u Berlinu s visokim dužnosnicima njemačke vlade, te im među ostalim prenio stajalište Slovenije prema presudi arbitražnog suda o granici s Hrvatskom.

Slovenija inzistira na implementaciji presude, kazao je Mirošič za ljubljansko "Delo" od četvrtka, dodavši da je to prenio državnom tajniku u njemačkom ministarstvu vanjskih poslova Michaelu Rothu i vanjskopolitičkom savjetniku kancelarke Angele Merkel, s kojima je u srijedu razgovarao u Berlinu o bilateralnim i europskim temama, zapadnom Balkanu, migracijskoj krizi i drugim pitanjima.

Prema riječima slovenskog diplomata, odnos Hrvatske prema arbitražnoj presudi mogao bi utjecati i na Berlinski proces o zapadnom Balkanu.

Toga je, kako je dodao, svjesna i Njemačka, a pomalo je iznenađena i rezignirana da Berlinski proces ne napreduje brže, kazao je Mirošič za vodeći slovenski list, dodavši da Njemačka cijeni ulogu Slovenije u regiji.

"U tom smislu je važna implementacija arbitražne presude jer bi to dalo signal da se dvije članice Europske unije ipak mogu sporazumjeti. Implementacija bi bila značajan signal za cijelu regiju", kazao je Mirošič.
Slovenija želi sudjelovati u raspravama o budućnosti Europske unije, o njenoj budućoj strukturi i djelovanju, u čemu će središnju ulogu imati Njemačka, ocijenio je Mirošič.

Dodao je kako su dobro poznata njemačka stajališta o poštovanju financijskih pravila i reformama koje trebaju provesti države koje to još nisu učinile.

Komentara 24

ST
stomugromova
08:57 24.08.2017.

Traže od Njemaca da im daju podršku za korumpiranu arbitražu gdje je jedan od korumpiranih sudaca kojeg su kupili njemački sudac Mario Simm.Nakon ovoga,više nitko neće ići na Arbitražu,nego isključivo na UN Sud pravde u Haagu ili Sud za pravo mora u Hamburgu.

ZA
zar
09:36 24.08.2017.

Arbitraža je bila korumpirana i kontaminirana. Dakle, ništa od implementacije

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
09:25 24.08.2017.

Slovenci "inzistiraju" na provedbi presude ...dragi Slovenci , pa di je tu pravo , pravda , moral i poštenje ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije