Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osam godina bitke

Tajnica dokazala 
da je bilo mobbinga

Mirja Tomas
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
08.05.2015.
u 23:00

Važno mi je što je sud zlostavljanje o kojem sam govorila ocijenio kao "šikanozno postupanje", kaže Mirja Tomas

Osam godina otkako je na Općinskom sudu Riječanka Mirja Tomas, bivša osobna tajnica vlasnika i direktora Jadranskog pomorskog servisa Ante Marasa, podnijela tužbu protiv poslodavca zbog mobbinga, dočekala je, kaže, pravdu. Presuda Županijskog suda, koji je preinačio odluku nižeg suda prema kojoj nije bilo poslodavčeva uznemiravanja i diskriminiranja, za M. Tomas ponajprije je moralna satisfakcija.

– U ovom trenutku, nakon svega što sam prošla, a nakon podnošenja tužbe dobila sam i izvanredni otkaz, važnije mi je što je potvrđeno da je zlostavljanje o kojem sam i javno govorila sud ocijenio "šikanoznim postupanjem", i to namjernim. To mi znači mnogo više od 30 tisuća kuna za naknadu štete – kaže M. Tomas dodajući da zbog svojeg traumatičnog iskustva nikome ne bi preporučila da postupi kao ona. Za postupka, kaže, čak je tri puta bila psihijatrijski vještačena kako bi dokazala da nije poremećena i asocijalna osoba te da su njezine zdravstvene tegobe posljedica mobbinga na poslu.

>> 'Mobing često ne provode šefovi, već kolege na istim pozicijama'

>> Nije bilo mobbinga I. Milas Klarić na Pravu

Komentara 3

OB
Objektivno...
07:31 09.05.2015.

I? Koga je direktor zaposlio umjesto ove gospođe? Ne bih se iznenadila nekog bliskog prvostupanjskom sudu... :(

OB
ObrenM
09:26 09.05.2015.

Kakovu kaznu je dobio uglednik?Bolje da ga nisu niti kaznili.Njezin upropasteni zivot vrijedi 30000 kn-kao dvije zastupnicke place.Kojom bojom je uvazeni direktor obojan?Za krivolov se dobije veca kazna uz oduzimanje svih sredstava uporabljenih u krivolovu.

CA
Calimera
12:11 09.05.2015.

Svaka cast! Polako, ali sigurno, a civilizirana komunikacija u svim sferama ima jos jako dugi put u poslijeratnoj drzavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije