Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOT NA VISOKOJ ŠTIKLI

Tajnica koja je po broju cipela nadmašila i Imeldu Marcos bila je slaba točka moćnih šefova

Tajnica
Foto: Arhiva Večernjeg lista
1/2
10.04.2024.
u 22:25

Da je tajnica i prevoditeljica tadašnje tvrtke „Eksimport“ iz Sjeverne Makedonije živjela na visokoj nozi, točnije, na visokoj štikli, doznalo se kada se „proslavila“ u aferi generalnih direktora, koja je uzdrmala Skopje 1985. godine

Čak 4000 pari cipela, 2000 bočica skupih parfema, 100 skupocjenih bundi, sve je to stalo na police i u ormare jedne tajnice, koja je, potvrđuju to raskošne kolekcije, bila „slaba točka“ mnogih tadašnjih direktora jugoslavenskih, ali i inozemnih tvrtki.

Zahvaljujući darežljivosti moćnih šefova, Makedonka je, po broju pari cipela, nadmašila čak i nekadašnju prvu damu Filipina, Imeldu Marcos. Naime, poznata supruga bivšeg filipinskog diktatora imala je impozantnu kolekciju od oko 3000 pari cipela, a nakon što je napustila rezidenciju Malacañang, svijetom je odjeknula i vijest o njenoj raskošnoj garderobu, u kojoj je osim tisuća pari cipela, bilo i 15 bundi od nerca, 508 haljina i 888 torbica. No, korespondentica iz Skopja imala je čak 1000 pari cipela više od svjetski poznate ljubiteljice cipela.

Da je tajnica i prevoditeljica tadašnje tvrtke „Eksimport“ iz Sjeverne Makedonije živjela na visokoj nozi, točnije, na visokoj štikli, doznalo se kada se „proslavila“ u aferi generalnih direktora, koja je uzdrmala Skopje 1985. godine. U privrednom je kriminalu tada, s „prstima u pekmezu“, uhvaćen čak 41 generalni direktor, nešto manje komercijalnih direktora te velik broj raznih šefova tvrtki. No, osim kriminala, zajednička slabost svim tim moćnim šefovima bila je i spomenuta tajnica, u čijem je stanu tada pronađeno 4000 pari cipela, 2000 neotvorenih bočica skupih parfema te čak 100 skupocjenih bundi, koje su joj darovali direktori domaćih i inozemnih tvrtki. Kako ljubiteljica cipela iz Skopja, u spomenutoj aferi ni za što nije bila optužena, sve to što je pronađeno u njenom stanu, ostalo je u njenom vlasništvu.

Isprobajte arhivu Večernjeg lista

Na stranici https://arhiva.vecernji.hr/ nalazi se najveća digitalna arhiva izdanja dnevnih novina u Hrvatskoj, ali i u regiji. Pretplatite se danas i dobivate uvid u više od 60 godina hrvatske povijesti.

GALERIJA Zabilježen prirodni fenomen u jezeru u BiH: Pogledajte snimke iz zraka

Tajnica
1/16

Komentara 1

BE
bendzola
12:35 11.04.2024.

Prije je postojao Inspektor za porjeklo imovine, koji je zaista i radio svoj posao... Ova sekretarica i tadašnji direktori su male mace za današnju "elitu". Kovačević je imao svoj brojač para, eto da se malo zezaju kad nemaju šta raditi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije