Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvanaestero osumnjičenih

Tajna snimka utajivača poreza: 'Donesi mi 100 tisuća. Kasnije možeš i još 150. Neka budu u vreći'

Jurica Galoic/PIXSELL
05.03.2021.
u 22:08

Grupu su predvodili Siniša Bošnjak i Sebastijan Berišić, imali su osam tvrtki i na crno preprodavali robu iz inozem

Donesi mi 100 tisuća. Kasnije možeš i još 150. Neka budu u vreći, kao i onih 400 tisuća koje je Siniša prije ostavio. Spremi ih, poslije ćemo obračunati još kad Maja napravi fakture za šesti mjesec. Josip će u ponedjeljak ići obaviti sve vezano za prodaju tvrtke, odnosno samo ćemo ju prebaciti na novu osobu. Ako nije moguće stornirati one fakture od Facebooka za oglašavanje neka 250 tisuća ide na Svemrežje, a ako je onda na Interfood.

Te su rečenice tek mali dio tajno snimljenih razgovora koje je od početka 2019. do 4. ožujka, kada su uhićeni u akciji PNUSKOK-a, vodilo 12 osumnjičenih za utaju poreza iz Zagreba. Utajom poreza zaradili su 15,1 milijun kuna. Grupu su predvodili Siniša Bošnjak i Sebastijan Berišić, a njihova glavna osoba od povjerenja koja je bila zadužena za sređivanje lažnih faktura i druge papirologije bila je Maja Marković. Bošnjak i Berišić vodili su osam tvrtki u kojima su kao odgovorne osobe zapošljavali ostale osumnjičenike.

Ti osumnjičenici u biti nisu imali nikakve stvarne ovlasti u poslovanju tih tvrtki, nego su Bošnjak i Berišić preko njih naručivali različitu robu iz inozemstva, uglavnom prehrambene proizvode i tekstil. Tu robu bi zatim preprodavali u Hrvatskoj, i to većinom na crno, zbog čega je država oštećena za milijunski iznos. Ostali osumnjičenici itekako su dobro znali u što su upleteni jer su za svoju ulogu u cijelom ovom procesu dobivali proviziju koja je iznosila između 7 i 9 posto vrijednosti nabavljene robe.

>> Pogledajte i ovaj video - Predsjednik Milanović na Večernjakovoj izložbi "Hrvatska svijetu": Svakom preporučam izložbu, odlična je!

Ključne riječi

Komentara 20

DU
Deleted user
22:38 05.03.2021.

USKOK radi u izbornoj godini.

Avatar Ena4444
Ena4444
03:43 06.03.2021.

8 tvrtki sposobni ti Bošnjaci i Berišići, a Maja dipl. oec. Jesu li uzeli i potpore!

DU
Deleted user
02:09 06.03.2021.

Ha ha ha ha ha sve rad i postenje u Hrvatskoj, gde god da se okrenes sve posteni ljudi koji nikad nikog nebi prevarili :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije