Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Tajlandski specijalac umro od posljedica spašavanja dječaka iz pećine

U spašavanju je sudjelovalo ukupno 10.000 ljudi, uključujući više od 100 ronioca i dobrovoljce iz inozemstva, 900 policajaca i 2000 vojnika
27. prosinca 2019. u 15:59 1 komentara 529 prikaza
Tajlandski dječaci
Foto: Reuters/PIXSELL

Tajlandski mornarički specijalac koji je prošle godine sudjelovao u dramatičnom spašavanju 12 dječaka i njihova nogometnog trenera iz poplavljene pećine na sjeveru Tajlanda umro je od infekcije krvi koju je zadobio tijekom te akcije, objavila je u petak, 27. prosinca tajlandska mornarica.

špilja u Montrealu UGOVOR S NETFLIXOM Godinu poslije, tajlandski dječaci iz špilje nose se sa slavom

Beiret Bureerak bio je na liječenju, ali mu se stanje pogoršalo, objavila je mornarica. Još jedan spasioc, bivši mornarički ronioc Saman Kuman (37) ugušio se tijekom akcije spašavanja.

Nogometni trener Ekapol Chanthawong (25) i 12 dječaka u dobi od 11 do 16 godina uputili su se istraživati špilju Tham Luand u pokrajini Chiang Rai 23. lipnja 2018. 

Pogledajte kako izgleda čaroban zagrebački Advent iz dječje perspektive VIDEO Dječja patrola na Adventu: Pogledajte što je snimila GO PRO kamera na glavi šestogodišnjaka

Budući da je bila kišna sezona, jaka kiša poplavila je špilju, a oni su ostali zarobljeni. Zavukli su se četiri kilometra duboko u špilju i uspjeli preživjeti devet dana prije nego su pronađeni zahvaljujući vodi koja je kapala sa stijena. 

U spašavanju je sudjelovalo ukupno 10.000 ljudi, uključujući više od 100 ronioca i dobrovoljce iz inozemstva, 900 policajaca i 2000 vojnika. Iz špilje je ispumpano više od milijardu litara vode.

Tajlandski dječaci DOBRODOŠLICA Spašeni tajlandski dječaci vratili su se u školske klupe

Dječaci su spašeni 10. lipnja, nakon punih 18 dana.  

ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?