Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA AKCIJA

Tajlandska policija zaplijenila drogu vrijednu 174 milijuna kuna

Ilustracija
Peter Kneffel/DPA/Pixsell
03.04.2018.
u 15:54

U osam odvojenih slučajeva širom Tajlanda, zaplijenjeno je do 1,7 milijuna tableta metamfetamina, više od 700 kilograma kristal metamfetamina i blizu 1,4 tone marihuane.

Tajlandska policija zaplijenila je drogu u vrijednosti 174 milijuna kuna i uhitila 11 krijumčara u nizu akcija od prošloga tjedna, priopćeno je u utorak.

U osam odvojenih slučajeva širom Tajlanda, zaplijenjeno je do 1,7 milijuna tableta metamfetamina, više od 700 kilograma kristal metamfetamina i blizu 1,4 tone marihuane, prema izjavi policije.

Među 11 uhićenih, dva su Malezijca, a jedan je tanzanijske nacionalnosti. Ostali osumnjičeni su tajlandske nacionalnosti.

Krijumčari drogom na Tajlandu mogu dobiti smrtnu kaznu. Tajlandski pravosudni sustav međutim predviđa blaže kazne ako se osumnjičeni izjasni krivim.

Ta jugoistočna azijska država pogubila je jednu osobu u slučaju povezanom s drogom 2009.

Tablete metamfetamina popularna su droga na Tajlandu i širom jugoistočne Azije.

Tajlandska policija rekla je da su 2017. zaplijenili više nego dvostruko tableta metamfetamina u odnosu na godinu prije toga.

Komentara 1

JO
Joel
17:36 03.04.2018.

Nitko ne tvrdi kako je i jedna droga (čak i alkohol, duhan, šećer...) dobra za čovjeka. Ali, da li se itko ozbiljno upušta u analizu, koliko se novca, vremena, energije i ljudskih života izgubi braneći nekim ljudima da se truju....braneći neke ljude od sebe samih. Naravno, da i hoćemo, nitko nam od naših saveznika neće odobriti ustrojstvo u kojemu proizvodjači i dileri ostaju bez posla samim tim što njihova roba (droga) nije ilegalna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije