Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Tajči: U Americi sam prala podove za satove plesa

Naslovnica
Foto: VL
19.07.2016.
u 00:03

- Trebalo mi je vrijeme u kojem ću biti sama, bez ikakve podrške, da bih pronašla put za dalje jer moji su se snovi ostvarili,​ a​ imala sam samo 21 godinu - ispričala je Tatjana Matejaš Tajči

Svjetska premijera Večernjakove dokumentarne mini serije “Život s prijevodom”, posvećene Hrvatima u Chicagu, koja se, naravno, održala u Chicagu, bila je prilika da “skoknemo” (po američkim mjerilima) u 500 kilometara udaljeni Louisville u Kentuckyju. Tamo smo dogovorili susret s hrvatskom glazbenom divom – Tatjanom Matejaš Tajči. Nažalost, nismo računali na radove i prometne nesreće putem pa smo na dogovoreni intervju kasnili čak dva sata. Bili smo sigurni da će dama otići i da ćemo se vidjeti neki drugi put. Ali, nije.

Razgovarali smo doista o svemu, a unaprijed smo joj obećali da ju nećemo pitati zašto je napustila domovinu. To ionako više nije bitno. – Kad sam 1992. godine došla u New York na studij, nisam mislila da ću ostati toliko dugo. Prijatelj mi je pomogao na početku dok se nisam snašla. Drugi dan otišla sam do hrvatske crkve i nisam htjela da me itko prepozna. Cijeli taj put u Ameriku bio je nevjerojatna avantura, strah od neizvjesnosti, ali i žaljenje što sam ostavila roditelje, sestru, prijatelje. No, znala sam da pratim svoj put i taj je osjećaj bio jači od svega. Trebalo mi je vrijeme u kojem ću biti sama, bez ikakve podrške, da bih pronašla put za dalje jer moji su se snovi ostvarili,​ a​ imala sam samo 21 godinu – govori o svojim počecima u SAD-u.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg izdvajamo i ove teme:

>> Plenkovićev novi HDZ

>> Polančec nakon oslobađajuće presude: Htjeli su me maknuti, nakon 7 godina osjećam se išamarano

>> Državna matura: Najbolji đak u Hrvatskoj je Nikola Jalšenjak

Ljetna panorama:

>> Štagljar: Žao mi je Oreškovića, dobar je čovjek, ali nije znao u što se upušta

>> Turistička patrola: Skriva li se hrvatska Atlantida ispred Rovinja?

Foto: VL

Komentara 5

DO
doktorica
21:23 18.07.2016.

Super je za savjetnika Šeks-možda će ići i nova pretvorba da se još pokrade šta je ostalo.

BR
Bruneta
09:21 19.07.2016.

Što sad ova Tai chi svako malo kuka po medijima?Otišla prije 25 god. u Ameriku jer joj slava u Hrvatskoj postala tlaka i teret.Sad joj ni tamo ne valja..

DU
Deleted user
23:26 18.07.2016.

Ovo politički tajnik je u biti politički komesar. Ma Šeks savjetnik, još da je i Mesić jupi. 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije