Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak lidera

Tadić se povlači iz borbe s Đilasom za šefa Demokratske stranke

boris tadić (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
24.10.2012.
u 20:15

Bivši srbijanski predsjednik objavio uvjete pod kojima će se povući i posvetiti karijeri u međunarodnim organizacijama.

U razgovoru s glavnim urednicima srbijanskih medija bivši je predsjednik Srbije Boris Tadić najavio povlačenje iz utrke za čelno mjesto u Demokratskoj stranci!

Izbori u donedavno vladajućoj stranci održat će se 10. studenoga, a glavni izazivač Tadiću je Dragan Đilas, beogradski gradonačelnik. Tadić je jučer glavnim urednicima rekao da je spreman podržati kandidaturu Dragana Đilasa i posvetiti se karijeri u međunarodnim organizacijama, objavio je beogradski Blic.

Međutim, Tadić je postavio i nekoliko uvjeta kako bi se povukao i bez borbe prepustio čelno mjesto u stranci svom u ovom trenutku velikom rivalu. Tadić traži da Demokratska stranka bude jasno profilirana kao socijaldemokratska stranka, da Predsjedništvo stranke dobije veće ovlasti, da se uspostavi unutarnja kontrola rada stranke i ocjenjivanja rada članova i dužnosnika. Dugogodišnji predsjednik DS-a traži također da članovi biračkih odbora koji podrže nekog kandidata ne trpe zbog toga posljedice, da nema revanšizma.

Tadić je čak zamislio i tko bi trebali biti potpredsjednici DS-a, traži da to budu Nataša Vučković i Goran Ćirić. Kad bi do takvog dogovora došlo, Tadić za sebe ne bi tražio nikakav položaj u stranci. Umjesto toga, bivši predsjednik planira međunarodnu karijeru.

>>Tadić očekuje pad srpske vlade i nove izbore

Komentara 6

OB
-obrisani-
21:14 24.10.2012.

izgleda da je Tadic svijestan da u takvoj srbiji nema nikakvu sansu da ponovo dodje do vlasti koje je imao ranije...pa sada da bi se izvukao sto "casnije" kao da bi se povukao sam u "slucaju".....a sto je jos kompliciranijeije onsebe "vidi" u Medjunarodnim organizacijama !?

VI
vital
17:08 25.10.2012.

Tako se to radi u normalnim strankama. Izgubiš -ideš A kako radi hdz. Prvo se jaca borila do zadnje kapi za poziciju (a izgubila sve izbore). Onda dolazi Karamarko koji mora to policijski počistiti (jer ljudi ne daju pozicije, mislee valjda da su ih dobili sa ženidbom). Onda se svi distanciraju od jace(a do prije godinu dobijala najveće potpore), sa tendencijom da je se šutne iz staranke kao krpu. Tako isto radi i hss

NI
Niksicanin
19:37 25.10.2012.

Nema tu boljitka dok ne dođe neko potpuno nov. I Tadić i Đilas imaju dosta mrlja iz prošlog perioda, pa je teško vjerovati i jednom i drugom da mogu Srbiju i DS naprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije